Mes turime 368 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4674
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14861
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90891
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajone vyko „gladiatorių“ varžybos

2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis Nr.68 (1311)

Penktadienį, rugsėjo 13 d. pavakare, Švenčionis sudrebino į tarptautinių bekelės sporto varžybų atidarymą važiuojantys visureigiai. Žiūrovai jau kelerius metus panašiu laiku gali apžiūrėti galingą varžyboms parengtą techniką. Tarptautinių bekelės varžybų organizatorius Gediminas Grigaitis, kalbėdamas varžybų atidarymo metu, pasidžiaugė ilgalaikiu sėkmingu bendradarbiavimu su Švenčionių rajono savivaldybe ir pristatė beprasidedančias varžybas bei jų naujoves. Viena naujovių – Audriaus Sutkaus parengta speciali trasa, kokios niekur kitur Lietuvoje nėra. Joje – dvi mažos ir viena didelė pelkė. Tokią puikią galimybę išbandyti jėgas ir techniką sportininkams suteikia ūkininkas Raimondas Zukula savo žemėje.

- Manau, kas norėjo pavažiuoti giliai, turės galimybę pavažiuoti labai giliai, - juokavo gerbiamas Gediminas Grigaitis.

Varžybų organizatorius pasidžiaugė tuo, kad Švenčionių rajone labai lengvai sprendžiami klausimai visose tarnybose, net varžyboms pasienio ruože nekyla jokių kliūčių.

- Per tuos ketverius metus, kai mes organizuojame varžybas Švenčionių rajone, susiklostė geri santykiai, geros tradicijos, todėl smagu varžybas rengti būtent čia, ieškoti naujų sprendimų, pasiūlyti žiūrovams įvairesnių atrakcijų, - sakė G.Grigaitis.

O atrakcijų šiemet tikrai buvo užtektinai. Varžybose dalyvavo 36 ekipažai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Pirmą dieną prologo varžybos vyko Mylių karjere, kur žiūrovai lengvai galėjo pasiekti varžybų vietą. Žiūrovų visas tris dienas buvo daug ir Mylių karjere, ir Matusonių žiede, nes reginys išties įspūdingas. Stebina ne tik technika, bet ir žmonių ištvermingumas.

Ištvermę išbandyti buvo suteikta galimybė ir žiūrovams. Vienas jų, pervažiavęs, žinoma, ne tokią sudėtingą trasą, kaip bekelininkai, galėjo laimėti „Stihl“ pjūklą, o greičiausias bėgimo purve dalyvis – laimėti piniginį prizą. Deja, žiūrovai nebuvo linkę lįsti į purvą, tad „Stihl“ laimėjo vienas šturmanų, trasą pervažiavęs nuosavu automobiliu. Dėl pinigų bėgikų purve visai neatsirado.

Tarp sportininkų daugiausia prizų surinko latvių ekipažai.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis