Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1619
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11806
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87836
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

NMA kviečia pareiškėjus ir paramos gavėjus dalyvauti komisijų posėdžiuose

2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis Nr.68 (1311)

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos primena, kad pareiškėjai, pretenduojantys gauti arba jau gaunantys paramą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemones, Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007–2013 m. veiksmų programos priemones, taip pat tiesiogines išmokas bei nacionalinę paramą, turi galimybę dalyvauti komisijų posėdžiuose, kuriuose svarstomi klausimai, susiję su jų pateiktos paraiškos administravimu.

Paramos gavėjai, kurių įgyvendinamuose projektuose įtariama/nustatyta pažeidimų ar neatitikimų, yra kviečiami atvykti į pažeidimų administravimo klausimus sprendžiančios komisijos posėdžius. Nagrinėjant probleminius klausimus, susijusius su paramos suteikimu, vertinimu, paramos dydžio apskaičiavimu ir kitomis priemonių administravimo proceso problemomis, su nagrinėjamais klausimais susiję pareiškėjai ar paramos gavėjai yra kviečiami į Paramos administravimo probleminių klausimų sprendimo komisijos posėdžius. Pareiškėjai taip pat gali dalyvauti Projektų atrankos komisijos posėdžiuose, jei svarstomas klausimas dėl pareiškėjo pateiktos paraiškos atmetimo

NMA iš anksto telefonu arba elektroniniu paštu informuoja pareiškėją ar paramos gavėją apie vyksiantį komisijos posėdį ir koks klausimas jame bus svarstomas. Gavę tokį pranešimą, pareiškėjai ar paramos gavėjai patys gali nuspręsti, ar dalyvauti svarstant šiuos klausimus.

Komisijų posėdžių metu pareiškėjai ir paramos gavėjai turi galimybę išsamiau pristatyti savo projektą, jo tikslus, pagrįsti prašymus dėl terminų nukėlimo, sutarčių keitimo ir pan., taip pat atsakyti į komisijai posėdžių metu kylančius kitus su projektu susijusius klausimus.

Pareiškėjų dalyvavimas šiuose posėdžiuose ne tik padeda užtikrinti skaidrų paramos skirstymo mechanizmą, objektyvių ir visapusiškai pagrįstų sprendimų priėmimą, bet pagreitina ir visą paraiškų administravimo procesą, nes dalis problemų ir klausimų išsprendžiami posėdžio metu. Tokiu būdu išvengiama dalies paklausimų raštu siuntimo (dėl šios priežasties neretai užtrunka paraiškų administravimo laikas).

Tuo atveju, jeigu paraiškų administravimo metu kyla neaiškumų, kurių nepavyksta išspręsti kartu su pareiškėjais, o situacijos vertinimas reikalauja specifinių žinių (pvz. dėl paraiškoje deklaruoto lauko geros agrarinės ir aplinkosaugos būklės nustatymo, kai patikra atliekama vėlyvą rudenį, arba dėl projekte numatytos veiklos pobūdžio, investicijų vertinimo ar pan.), tuomet NMA gali kreiptis į nepriklausomus ekspertus. Išnagrinėję šiuos atvejus, ekspertai pateikia išaiškinimus. Ekspertai pasitelkiami siekiant sprendimus priimti kuo objektyviau.

Pagal NMA inf.

 
Reklaminis skydelis