Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5256
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30386
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77712
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Europos judrioji savaitė pažymėta ir mūsų rajone

2013 m. rugsėjo 28 d., šeštadienis Nr.71 (1314)

Nuo rugsėjo 16 iki 22 dienos vykusi Europos miestų akcija yra jau tradicija tapusi ir Švenčionyse. Šia akcija siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai, skatinti gyventojus, ypač miestiečius, išsaugoti švarią aplinką.

Švenčionys jau ne pirmus metus prisideda prie šios akcijos ir skatina miestelėnus išlįsti iš savo automobilių ir nors vieną dieną pavažinėti dviračiais ar pavaikščioti pėsčiomis.

Rugsėjo 19 dieną susirinko daug vaikų ir jaunimo iš sporto klubo „Liūto narvas“, taip pat prisidėjo ir PUC dienos centro vaikai, kurie su mielu noru važiavo dviračiais prie Bėlio ežero. Dviratininkus lydėjo du policijos ekipažai prieš tai surengę instruktažą kaip taisyklingai ir saugiai važiuoti keliu. Kelionė vyko sklandžiai ir atvykę į vietą berniukai iškart pradėjo žaisti kvadratą, o merginos daryti mankštą ir įvairius gimnastikos pratimus, kuriuos joms pravedė aerobikos trenerė Irina Burokienė. Oras mums nusišypsojo – nors ir buvo debesuota, tačiau beveik visai nelijo. Pasportavę, pabuvę su draugais ir prasmingai praleidę laiką visi su šypsenomis vyko atgal namo.

Sportuokime, būkime gryname ore, vaikščiokime pėsčiomis, važinėkime dviračiais ar kitomis aplinką tausojančiomis priemonėmis ir šypsokimės, kol galime!

Dainius BUROKAS

Švenčionių papildomo ugdymo centro metodininkas