Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2976
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13163
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89193
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Darbiečiams prisistatė būsimas kandidatas į Prezidento postą

2013 m. spalio 5 d., šeštadienis Nr.73 (1316)

Prisistatė būsimas kandidatas į prezidentus Artūras Paulauskas

Į Darbo partijos (leiboristų) Švenčionių skyriaus ataskaitinį susirinkimą, kuriame dalyvavo didžioji dauguma narių, atvyko Seimo narys, laikinai ėjęs Prezidento pareigas ir vėl partijos keliamas į kandidatus artėjančiuose Prezidento rinkimuose, Artūras Paulauskas. Jis pasveikino susirinkimo dalyvius, trumpai pateikė savo nuostatas apie Prezidento rinkimus ir galimybę būti kandidatu, taip pat pateikė  informaciją apie karštus šios dienos (spalio 3 d.) įvykius Seime.

Apie rinkimus.Artūras Paulauskas užtikrino, kad jis apsisprendęs ir pasirengęs rinkimų kovai, jeigu Darbo partijos (leiboristų) suvažiavimas jį patvirtins. Šiuo metu jis prisistato skyriams. Tiesa, šis politikas mūsų rajone gerai žinomas ir savas, nuolat dedantis daug pastangų dėl rajono gerovės, pristatinėti jo nereikia, tad jis savo pažiūras išdėstė trumpai.Tolerantiškas, principingas ir aukštos kultūros politikas sakė, kad norėtų, jog tai būtų Prezidento  rinkimai, o ne prezidentės – kai iš anksto paskelbti favoritai, kai žmonėms bandoma įteigti, kad jiems belieka nueiti į rinkimų apylinkes ir atlikti pareigą, kai iš anksto nuspręsta, kas turi laimėti. A.Paulauskas pabrėžė, kad tai ypač aktualu dabartinėje situacijoje, kai įsigali autoritarizmas, kai teisėsaugininkai, sako, patys prisipažįsta pasijutę statutiniais (tai žodis iš jų pačių lūpų!), nors turėtų būti laisvi, niekieno neįtakojami.

- Jaučiu pareigą Prezidento rinkimuose kautis, nes Prezidento darbą matau kitaip, - sakė  A.Paulauskas. -  Teisėsauga turi būti laisva, o verslininkai gerbiami pirmiausia savi, o ne šlovinami skandinavai ar kt. Strategija turi būti ne  mano nuosavybė  – ją turi žinoti visi. Žmonės turi žinoti, kur einame, ko siekiame.

Apie įvykius Seime.Pasak A.Paulausko, kai kurie dalykai ir patiems partiečiams buvo netikėti. Apie V.Gapšio atsistatydinimą buvo kalbėta, svarstyta, bet tikra staigmena buvo partijos tarybos posėdyje, kai Seimo pirmininkas V.Gedvilas pareiškė atsistaydinąs. Vilniaus miesto vicemeras Jonas Pinskus įvertino šį žingsnį: „Tik labai stiprus žmogus gali taip pasielgti – atsisakyti antro asmens valstybėje pareigų, kai tam nėra jokių priežasčių“. A. Paulauskas patikino, kad šie apsisprendimai buvo niekieno neįtakoti, asmeniniai ir tik partijos viduje priimti. Seime kilo baisi sumaištis – konservatoriai, kurie su viešųjų ryšių bendrovėmis ruošė tikrą spektaklį V.Gapšio nuvertimui, iš netikėtumo taip pasimetė, kad tapo V.Gapšio ir V.Gedvilo gynėjais. Jų scenarijus sugriuvo, iš anksto parašyti tekstai netinka, nebežino ką sakyti...

Prieš metus Prezidentės neprileista prie ministro posto Loreta Graužinienė Seimo pirmininke išrinkta 77 Seimo narių balsais. Šįkart Prezidentė sakė besidžiaugianti pokyčiais partijoje.

 

Partijos pirmininku išrinktas Vytautas Vigelis

Darbiečių visuotinis susirinkimas patvirtino skyriaus pirmininko Vytauto Vigelio ataskaitą ir sutartinai nusprendė, kad niekas nesugebėtų skyriui vadovauti geriau. Pirmininku dvejų metų kadencijai vėl išrinktas rajono meras Vytautas Vigelis.

 

Pritarė kreipimuisi

Švenčionių skyriaus visuotinis susirinkimas pritarė Darbo partijos (leiboristų) kreipimuisi į Prezidentę, Seimo Pirmininkę, Ministrą Pirmininką ir Aukščiausiojo Teismo Pirmininką dėl Konstitucijos pažeidimų darant spaudimą teisėjams ir teisėsaugai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis