Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5812
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19672
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92029
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2013 m. spalio 16 d., trečiadienis Nr.76 (1319)

Užpuolė ir atėmė telefoną

Spalio 7 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos V.Č. protokolas - pareiškimas, kad Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, jį pastūmė nepažįstamas vaikinas, suduodamas keletą smūgių į kūną, nuo ko jis nugriuvo ir prarado mobilaus ryšio telefoną NOKIA 500. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Vagystės

Spalio 7 d. įregistruotas firmos savininko pareiškimas, kad iš parduotuvės dingo trys skaitmeniniai TV imtuvai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 4 d.

Spalio 11 d. įregistruotas Kauno miesto gyventojos N.F. pareiškimas, kad buvo įsibrauta į jai priklausančią sodybą, esančią Cirkliškio seniūnijoje, iš namo pavogti maisto produktai, skaitmeninis TV priedėlis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Spalio 11 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės vadovo pareiškimas, kad iš statybvietės sandėliavimo aikštelės, kuri įrengta Švenčionyse, Rymo gatvėje, buvo įvykdyta vagystė. Pavogta 33,5 m2 fasadinės akmens vatos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Fermoje šeimininkavo... vaiduokliai?

Spalio 7 d. įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo A.Ž. protokolas - pareiškimas, kad Poguliankos kaime fermų viduje perstatyti daiktai, išimtas vienas fermos langas, durys buvo užrakintos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Susidūrimas su stirna baigėsi gana sėkmingai

Spalio 8 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojo A.Č. pranešimas, kad kelyje Švenčionys-Utena, prie Pliauškių kaimo, automobilis „Audi 100“ partrenkė į kelio važiuojamąją dalį išbėgusią stirną. Apgadinta transporto priemonė.

 

Išdaužė maršrutinio autobuso langą

Spalio 9 d. įregistruotas akcinės bendrovės direktoriaus pareiškimas, kad Adutiškio miestelyje stovėjusiam maršrutiniam autobusui „MB0405“ išdaužtas priekinis keleivių pusės stiklas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 1 d.

 

Gaisro metu nukentėjo mažamečiai vaikai

Spalio 7 d. 20 val. 40 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Strūnaičio g. 23, Švenčionių m., dega gyvenamasis namas, prikl. I.P. Atvykus ugniagesiams, medinis vieno aukšto namas, dengtas šiferio lakštais, degė atvira liepsna. Iki PGP iš degančio namo buvo išnešti vaikai: D.P. (gim. 2003 m.), kuris dėl veido ir rankų nudegimo nuvežtas į Vilniaus ligoninę, ir G.P. (gim. 2006 m.), nuvežta į Švenčionių ligoninę. Sudegė namo stogas, išdegė vidus ir jame buvę daiktai. Iš namo išnešti 3 dujų balionai. Apsaugoti 10 m atstumu stovintis ūkinis pastatas ir pirtis. Įvykis tiriamas.

 

Rado mokomąją granatą

Spalio 12 d. 14 val. 15 min. Pabradėje, Vilniaus g. tarnybos darbuotojai budėjo sprogmenų kenksmingumo pašalinimo metu. Atviroje teritorijoje rasta mokomoji granata.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2013-10-07 iki 2013-10-14Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 1 turto sugadinimo atvejis, 6 viešosios tvarkos pažeidimai, 2 chuliganizmo atvejai, 6 vagystės, 3 eismo įvykiai, 50 vairuotojų nubausti už kelių eismo taisyklių pažeidimus, sulaikyti 3 vairuotojai, neblaivūs vairavę transporto priemonę, rasti 4 lavonai, 2 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, 66 asmenų nubausta už administracinės teisės pažeidimus.

 

Inspektorius Liūtas susitiko su mažaisiais švenčionėliškiais

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas nuolat bendradarbiauja su rajono bendruomenėmis. Šį kartą Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP pareigūnai prisijungė prie organizuojamo Švenčionėlių miesto bendruomenės renginio „Mažasis švenčionėliški, būk matomas miesto gatvėse“, kuris įvyko spalio 11 dieną 17.00 val. Švenčionėliuose vaikų žaidimų aikštelėje. Į šį renginį tarnybiniu automobiliu iš Vilniaus atskubėjo ir inspektorius Liūtas, kurį pasitiko didelis būrys mažųjų švenčionėliškių.

Renginio metu policijos pareigūnė pasakojo mažiesiems, kaip reikia saugiai eiti per gatvę, kaip elgtis tamsiuoju paros metu – kiekvienas turi nešiotis šviesą atspindintį atšvaitą, kad visada būtų matomas ir automobilių vairuotojai iš tolo pastebėtų pėsčiąjį. Taip pat kartu su inspektoriumi Liūtu pademonstravo, kaip taisyklingai reikia atšvaitus nešioti. Renginio pabaigoje inspektorius Liūtas kiekvienam vaikučiui paspaudė ranką ir įteikė atšvaitą. Kai buvo išdalinti atšvaitai inspektorius Liūtas paprašė vaikų parodyti kaip jie moka segėti atšvaitą.

Vaikams šis renginys paliko didelį įspūdį, puikią nuotaiką ir daug žinių, kurios pravers kasdieniniame gyvenime.

Parengta pagal Švenčionių RPK ir Vilniaus apskrities PGV Švenčionių PGT inf.

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis