Mes turime 351 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1423
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11610
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87640
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Eismo saugumo komisijos sprendimai prisideda prie eismo gerinimo

2013 m. spalio 23 d., trečiadienis Nr.78 (1321)

Susirinkusi į eilinį posėdį Švenčionių savivaldybės eismo saugumo komisija apsvarstė keletą su eismo saugumu ir eismo reguliavimu susijusių klausimų. Komisijos pirmininkas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Šarėjus komisijos nariams pateikė svarstyti 5 klausimus.

Gana karštos diskusijos užvirė svarstant UAB „Rufax“ pateiktą prašymą užtikrinti tinkamą privažiavimą prie gamybinio cecho, esančio Pabradės m. Vilniaus g. 161. Situacija su to privažiavimo organizavimu gana kebli, ir susidarė ji Padubingės gatvėje pastačius ženklą „Ribota masė 3,5 t“. Iš vienos pusės žiūrint, sunkusis transportas, važiuojantis tam nepritaikyta gatve, gadina dangą ir trikdo gyventojų ramybę, o žvelgiant iš verslininkų pozicijos, kaip pasiekti tą gamybinį cechą ir išvežti produkciją? Kadangi Pabradėje Vilniaus gatvėje esančiame pramoniniame kvartale yra ir daugiau įmonių, tad produkcijos išvežimo problema bus aktuali ir ateityje, todėl atsižvelgus į Sauliaus Leinarto pasiūlymą problemą spręsti kompleksiškai ir nuspręsta kreiptis į savivaldybės administracijos direktorių dėl Pabradės m. Vilniaus g. esančio pramoninio kvartalo detaliojo plano rengimo.

Antras klausimas, kurį pateikė Dvilonių kaimo bendruomenės „Dvilonys“ pirmininkė Aldona Builienė, prašymas leisti įrengti užtvarą ir pastatyti eismą draudžiantį ženklą prie įvažiavimo į sutvarkytą paplūdimį prie Skerdžiaus ežero, buvo išspręstas gana greitai ir buvo nutarta leisti pastatyti ir ženklą, ir užtvarą.

O štai svarstant Naujojo Strūnaičio parapijos klebono Aldo Čeponio prašymą dėl kelio ženklų prie Strūnaičio bažnyčios įrengimo į iškilusią problemą pažvelgta plačiau. Pirmiausia buvo nuspręsta siūlyti klebonui spręsti klausimą dėl bažnyčios teritorijos žemės sklypo suformavimo ir įteisinimo. Be to, nuspręsta kreiptis į VĮ Vilniaus regiono keliai Švenčionių kelių tarnybą dėl priemonių užtikrinant saugų eismą regioninio kelio ruože Strūnaitis-Vidutinė prie N.Strūnaičio bažnyčios, nes ten situacija gana subtili. Kelio ruožas siauras, žmonių eina nemažai...

Komisija svarstė ir Švenčionių rajono saugaus eismo programą 2013-2014 metams. Nuspręsta ją papildyti švietėjiškomis programomis ir svarstyti kitame posėdyje.

Švenčionių m. atsiras dar vienas ženklas „Sustoti draudžiama“. Jį pavesta pastatyti Vietinio ūkio skyriui Rymo gatvės kairėje pusėje nuo „Riešuto“ parduotuvės iki Mažosios gatvės, nes nors ir įrengtos po gatvės rekonstrukcijos automobilių stovėjimo aikštelės, bet vairuotojai vis tiek palieka automobilius gatvės ribose, o tai trukdo eismui.

Štai tiek buvo svarstyta šį kartą Saugaus eismo komisijos posėdyje. Beje, smagu matyti, kai komisijos posėdžių metu priimti sprendimai yra įgyvendinami. Paminėsiu tik porą tokių: atsirado pėsčiųjų perėja Vidžių gatvėje Švenčionyse ties „Tritaškio“ parduotuve, pagaliau pastatytas ženklas su nuoroda į Švenčionėlius Vilniaus gatvėje Švenčionyse. Yra ir daugiau pavyzdžių, kai priimti sprendimai prisideda prie eismo saugumo gerinimo rajone.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis