Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4435
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29565
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76891
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2013 m. spalio 23 d., trečiadienis Nr.78 (1321)

Smurtas šeimose

Spalio 14 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos pareiškimas, kad namuose girtas vyras A.T. fiziškai smurtavo jos atžvilgiu mažamečio sūnaus akivaizdoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Spalio 19 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionėlių seniūnijoje namuose G.N. būdamas girtas (2,44 prom.) su peiliu rankoje puolė savo sugyventinę, grasino jai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 145 str. 1 d.

 

Išdaužė langus ir apvogė

Spalio 14 d. įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo P.C. protokolas - pareiškimas, kad buvo išdaužti 5 namo langų stiklai ir iš namų pavogta TV priedėlis su distanciniu pulteliu, vinių trauktuvas, žirklės, kabelio jungtis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Apiplėšė parke

Spalio 14 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionių miesto parke 16-metė atvirai nuo suoliuko pagrobė V.P., gim. 1933 m., rankinuką, kuriame buvo kompensuojamų vaistų knygelė, asmens tapatybės kortelė, pensijos gavėjo pažymėjimas ir įvairių vaistų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Sumušė ir apiplėšė

Spalio 15 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo P.K. pareiškimas, kad Pabradėje, Vilniaus gatvėje, buvo sumuštas trijų jaunuolių. Vėliau pastebėjo, kad kišenėje nėra mobilaus ryšio telefono SAMSUNG Galaxy ir pinigų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. 1 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo Ž.S. protokolas - pareiškimas, kad Švenčionyse, Taikos gatvėje, jį sumušė du nepažįstami jaunuoliai, vienas iš jaunuolių nuo rankos nuplėšė sidabrinę grandinėlę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 180 str. 1 d.

 

Kol buvo išvykęs, vagys apardė automobilį

Spalio 20 d. įregistruotas Pabradės miesto gyventojo V.V. protokolas - pareiškimas, kad kol buvo išvykęs iš namų, jo namo kieme stovėjusį automobilį „Subaru Autbeck“ dalinai išardė, t. y. dingo automobilio kairės pusės abi durys, vairas, priekinė panelė su prietaisų skydeliu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1d.

 

Atšvaitas – privalomas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai primename, kad KET ne rekomenduoja, bet reikalauja laikytis nustatytų normų, todėl įspėjame pėsčiuosius turėti atšvaitus, liemenes arba drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Tėvus prašome pasirūpinti nepilnamečiais vaikais, privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais Prašome pasirūpinti vyresnio amžiaus artimaisiais, nes senyvo amžiaus pėstieji miesto gatvėse tamsiuoju paros metu nukenčia daugiausiai.

Policija primena Kelių eismo taisykles: Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. (KET 44 p.) Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys pėstieji turi eiti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį. Šios taisyklių nuostatos prašome laikytis ne tik keliuose, bet ir miesto gatvėse, kuriose nėra šaligatvių.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio pareigūnai ypatingai atidžiai kontroliuos kaip pėstieji ir kiti eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų ir ar turi atšvaitus tamsiuoju paros metu. Pareigūnai patruliuos atokesnėse, silpniau apšviestose miesto gatvėse, sodininkų bendrijų teritorijose, kitose gausiau apgyvendintose, bet nuo miesto centro nutolusiose vietose. Pažeidėjams bus taikomos administracinio poveikio priemonės. Per savaitę Švenčionių rajone buvo nustatyta 10 atvejų, kad eismo dalyviai tamsiuoju paros metu nenaudojo atšvaitų arba kitų šviesą atspindinčių elementų.

Atkreipiame pėsčiųjų dėmesį į tamsiuoju laikotarpiu padidėjusius pavojus; prašome atsižvelgti į pasikeitusias oro sąlygas ir gerbti sudėtingesnėmis eismo sąlygomis važiuojančius vairuotojus – segėti atšvaitus ir būti laiku pastebimais.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2013-10-14 iki 2013-10-21 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 4 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 2 plėšimai, 16 viešosios tvarkos pažeidimų, 2 chuliganizmo atvejai, 5 vagystės, 4 eismo įvykiai, 46 vairuotojai nubausti už kelių eismo taisyklių pažeidimus, sulaikytas 1 vairuotojas, neblaivus vairavęs transporto priemonę, rastas 1 lavonas, 5 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, 64 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411