Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3396
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13583
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89613
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybės nesutinka perduoti ligoninių ministerijai

2013 m. spalio 23 d., trečiadienis Nr.78 (1321)

Sveikatos apsaugos ministerija organizavo pasitarimą su savivaldybių atstovais aptarti Sveikatos apsaugos ministerijos parengtų Vietos savivaldos įstatymo 7 straipsnio bei Sveikatos sistemos įstatymo 12 ir 64 straipsnių pakeitimų įstatymų projektų, kuriais siekiama perimti iš savivaldybių II ir III asmens sveikatos priežiūros organizavimo funkcijas, ir kuriems savivaldybės nepritarė.

Susitikimo metu savivaldybių atstovai pateikė pagrindinius savivaldybių argumentus - priėmus įstatymų pakeitimų projektus savivaldybės praras galimybę dalyvauti ligoninių valdyme ir taip neteks galimybės atstovauti savo teritorijos gyventojų poreikius, iškils įgyvendintų investicijų kompensavimo problema, atsiras papildomų lėšų poreikis reorganizavimui. Trūksta argumentų, įrodančių savivaldybių vykdomų funkcijų trūkumus ir kurie bus ištaisyti ministerijai perėmus iš savivaldybių vykdomas funkcijas.

Šiuo metu savivaldybės vykdo valstybės deleguotas savivaldybėms funkcijas, ir ne savivaldybės, o Sveikatos apsaugos ministerija turi visus pagrindinius teisinius, organizacinius ir finansinius įrankius užtikrinti kokybiškas, visiems prieinamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas. Taip pat pažymėjo, jog susidariusias problemas konkrečiose įstaigose Sveikatos apsaugos ministerija turi galimybę spręsti teisės aktų nustatyta tvarka perimdama sveikatos priežiūros įstaigos dalininko (steigėjo) turtines ir neturtines teises šalių susitarimu.

Ministerijos atstovai išklausę pateiktus argumentus suabejojo, ar sieks įstatymų pakeitimų projektų įgyvendinimo, jeigu savivaldybės ir toliau griežtai jiems nepritars.

Pagal LSA inf.

 
Reklaminis skydelis