Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4139
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22683
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70009
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionyse vykdoma daugiabučių namų renovacija sugundė ir ilgapirščius

2013 m. spalio 26 d., šeštadienis Nr.79 (1322)

Švenčionių mieste aktyviai vyksta daugiabučių namų renovacijos procesas. Tiek Rymo, tiek ir Vilniaus gatvės pasipuošė įvairiaspalviais renovuotais daugiabučiais. Tačiau statybos nuo seno traukia ir vagišių akį. Aišku, prie renovuojamų objektų nakčiai be jokios apsaugos paliekamos statybinės medžiagos ir statybinė įranga kaip magnetas traukia ilgapirščius. Tuo spėjo pasinaudoti ir Švenčionių vagišiai.

Šių metų rugsėjo 26 dieną į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatą kreipėsi statybinės įmonės statybos objektų inžinierius E.A. pranešdamas, kad iš rugsėjo 25-osios į 26-osios naktį buvo įvykdyta vagystė statybvietės sandėliavimo aikštelėje, kuri įrengta Švenčionyse prie Vilniaus g. namo. Pavogta 126,5 m2 fasadinės akmens vatos. Padarytas nuostolis 1752 litų. Šių metų spalio 11 dieną policijos komisariate gautas statybinės įmonėspareiškimas, kad iš spalio 10-osios į 11-ąją nakties metu iš statybvietės sandėliavimo aikštelės, kuri įrengta Švenčionyse, Rymo g. buvo įvykdyta vagystė. Pavogta 33,5 m2 fasadinės akmens vatos. Materialinis nuostolis 463 Lt. O spalio 21 dieną policijos komisariate ir vėl gautas statybinės įmonėspareiškimas, kad 2013-10-21 d. pastebėta, jog iš statybos objekto, esančio Švenčionys, Mažoji g., dingo apie 90 m2 fasadinės akmens vatos. Bendras nuostolis apie 1000 Lt.

Dėl šių įvykių Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d. (tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų).

Atlikdami ikiteisminius tyrimus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai spalio 21 dieną nustatė ir uždarė į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK areštinę grupę asmenų, įvykdžiusių visas minėtas vagystes, tai policijai gerai žinomi Švenčionių miesto gyventojai J.B., gim. 1989 m., ir L.A., gim. 1997 m., bei į policijos akiratį anksčiau nepakliuvę jų bendrininkai R.B., gim. 1994 m., ir R.N., gim. 1997 m. Nors minėti vaikinai tikrai nešalo kojų ir renovuoti savo namų jie tikrai nesiruošė, vatos jiems prireikė visai kitais tikslais. Retas kuris Lietuvos gyventojas gali atsispirti pagundai pigiau įsigyti prekę ir visai nesvarbu, kad pardavėjo asmenybė kelia įtarimų, ar kad įsigyjamos prekės kilmė nėra aiški. Vėlgi suveikia taupumo instinktas, juk prekė parduodama pigiau negu rinkos kaina. Toks pats likimas ištiko ir visą pagrobtą akmens vatą, ji pigiai buvo išparduota statybas vykdantiems rajono gyventojams. Dalis pagrobtos akmens vatos surasta ir paimta iš pigiai ją įsigijusių asmenų, na, o likusi dalis, kuri jau spėta panaudoti pagal paskirtį, ko gero, dar ilgai šildys ją įsigijusių asmenų namus, nes juk vatai nesvarbu vogta ji ar ne, ji tik sąžiningai atlieka savo darbą – šildo namus.