Mes turime 334 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1342
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17543
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93573
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Fotografijose – Pabradės socialinės globos namų gyvenimas

2013 m. lapkričio 6 d., trečiadienis Nr.81 (1324)

Spalio 24 dieną Pabradės socialinės globos namuose atidaryta trijų autorių Česlavos Kerulienės, Jono Vainausko ir Vlado Šarėjaus fotografijų paroda simboliniu pavadinimu „Mes ir mūsų namai“.

Kiekvienas iš trijų fotografų savaip pažvelgė į Pabradės socialinės globos namų gyvenimą ir visa tai įamžino fotografijose. Ir nors kiekvieno iš autorių patirtis fotografijos srityje skirtinga, Jonas Vainauskas fotografuoja labai seniai, Vladui Šarėjui fotografija – profesija, ir abu šie fotografai jau ne kartą dalyvavo įvairiose parodose, o Česlavai Kerulienei ši fotoparoda yra pirmoji, bet čia eksponuojamos fotografijos yra įdomios ir atspindi globos namuose vykstantį gyvenimą, juolab, kad Česlava dažniausia ir fotografuoja visus čia vykstančius renginius, kasdienišką gyvenimą.

Jono Vainausko fotografijose užfiksuota Pabradės socialinės globos namų aplinka, kuri visada gražiai sutvarkyta, graži ji ir Jono fotografijose, o štai Vladas Šarėjus fotografavo globos namų gyventojų portretus darbo metu. Ir tie portretai puikūs. Rašydamas apie fotografijos ar kitų meno šakų parodas beveik visada laikausi principo, kad į parodas reikia žiūrėti, o ne apie jas rašyti, nes kiekvienas iš mūsų kitaip ir savaip žvelgia į tą patį vaizdą.

Į parodos „Mes ir mūsų namai“, kurios pagrindiniai rengėjai yra Pabradės socialinės globos namai ir Pabradės miesto bendruomenė „Domus“, susirinko daug svečių. Pasveikinti autorių atvyko LR Seimo narys Zbignev Jedinskij, seniūnės Marija Sadovskaja ir Lucija Tunevič, „Domus“ bendruomenės atstovai ir kiti. Daug šiltų žodžių apie autorius ir pačią parodą išsakė Pabradės socialinės globos namų direktorė Nijolė Genytė. Įdomu buvo pasiklausyti ir pačių fotoparodos autorių minčių apie parodą, fotografijas ir patį fotografavimo procesą. Patiko gerb. Nijolės Genytės pasakyti žodžiai: „Mes viską darome tam, kad būtų gera čia gyventi tiems, kuriems čia namai. Tam skirta ir ši fotoparoda. Svarbiausia, kad jiems patiktų, kad atėję pasižiūrėti parodos patirtų teigiamas emocijas.“

Baigdamas norėčiau pasiūlyti šią parodą eksponuoti ir kitose rajono vietovėse, kad ją pamatytų ne tik Pabradės socialinės globos namų gyventojai ir darbuotojai, bet ir kiti rajono gyventojai.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis