Mes turime 246 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1200
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19744
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67070
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2013 m. lapkričio 13 d.,trečiadienis Nr.83 (1326)

Smurtas šeimose: siautėjo neblaivūs sutuoktiniai

Lapkričio 4 d. įregistruotas pranešimas, kad Švenčionėlių seniūnijoje namo kieme A.P., būdamas neblaivus (2,49 prom.), sukėlė šeimyninį konfliktą, savo žmoną mušė, spardė, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Lapkričio 11 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradės mieste namuose P.P., būdamas neblaivus (2,46 prom.), sukėlė šeimyninį konfliktą, sumušė žmoną, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Sulaikytas neblaivus mopedo vairuotojas

Lapkričio 4 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradėje, Vilniaus gatvėje, sustabdytas mopedas, kurio vairuotojas neblaivus. M.S., gim. 1989 m., surašytas ATP protokolas pagal LR ATPK 131 str. 7 d., 131 str. 9 d., 123 str. 1 d., 123 str. 5 d.

 

Nuo kelio nuvažiavo benzovežis

Lapkričio 8 d. Švenčionėlių miesto gyventojas L.S. pranešė, kad kelyje Pabradė – Švenčionys, netoli Zalavo kaimo, nuo kelio nuvažiavo benzovežis „Scania“. L.S. surašytas protokolas pagal LR ATPK 127 str. 2 d.

 

Dingo dviračiai

Lapkričio 5 d. įregistruotas Vaikų dienos centro vadovės pareiškimas, kad iš Carito sandėliuko dingo trys dviračiai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Išdaužė automobilio langą

Lapkričio 7 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos V.V. pareiškimas, kad pastebėjo išdaužtą automobilio „Renault Laguna“ keleivio pusės stiklą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 1 d.

 

Avariją padaręs neblaivus vairuotojas Švenčionių policininkams siūlė 3000 litų kyšį

Penktadienį Švenčionių rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo poskyrio specialistas (budėtojas) gavo pranešimą, kad Pabradėje, Vilniaus gatvėje, prie renovuojamo tilto, įvyko techninis eismo įvykis ir reikalinga policijos pareigūnų pagalba dėl susidariusios spūsties.

Atvykus policijos pareigūnams informacija pasitvirtino. Automobilio „Volvo“ vairuotojas A.M., nepasirinkęs saugaus atstumo, atsitrenkė į priekyje važiavusio ir sustojusio prie šviesoforo degant draudžiamam signalui automobilio „Audi A8“ galinę dalį. Policijos pareigūnai patikrino vairuotojų blaivumą. Netrukus alkoholio matuoklis parodė, kad automobilio „Volvo“ vairuotojas A.M., gim. 1968 m., yra neblaivus, jam nustatytassunkus girtumo laipsnis – 2,90 prom. alkoholio.

Pasodintas į tarnybinį automobilį protokolo surašymui, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už vairavimą neblaiviam ir avariją (pagal Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 str. 3 d.), „Volvo“ vairuotojas A.M. pasiūlė bei pažadėjo duoti policininkams 3 000 litų vertės kyšį.

Dėl tokio pasiūlymo Švenčionių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d. A.M. teks atsakyti ne tik už vairavimą išgėrus, padarytą techninį eismo įvykį, bet ir už kyšio davimą pareigūnams.

 

Sargas ir vaizdo kameros – ne kliūtis vagišių kėslams

Važiuodami automobiliu ar eidami pėsčiomis per Švenčionių miesto centrą, švenčioniškiai ir miesto svečiai grožisi renovuojama Strūnaičio gatve. Čia užlieta nauja asfalto danga, pakloti nauji šaligatviai, gatvėje nuo ryto iki vakaro pilna statybinės technikos ir triūsia gausus būrys statybininkų bei kelininkų. Tačiau statybinė įranga kaip magnetas traukia ir ilgapirščius.

Lapkričio 4 dieną apie 17 val. į Švenčionių r. policijos komisariatą kreipėsi Strūnaičio g. renovacijoje dalyvaujančios statybinės įmonės meistras R.J. ir pranešė, kad spalio 31 d. apie 17 val. įmonės darbuotojai, baigę darbus ir ruošdamiesi ilgajam savaitgaliui, visą savo naudojamą statybinę techniką paliko Lauko gatvėje kitai bendrovei priklausančioje teritorijoje, kuri yra stebima vaizdo kameromis ir saugoma sargo. Tačiau lapkričio 4 d. ryte atvykę į darbą pastebėjo, kad iš minėtos teritorijos yra dingęs įmonei priklausantis elektros generatorius. Įmonei padaryta materialinė žala apie 5000 litų.

Kad generatorius galėjo būti pavogtas, iš pradžių netikėjo ir patys įmonės darbuotojai, juk jie generatorių paliko ekskavatoriaus kauše, kuris buvo pakeltas nuo žemės apie 2 m. Ekskavatorius buvo pastatytas netoli sargo namelio ir po vaizdo stebėjimo kameromis. Tad pirmiausia darbuotojai, galvodami, kad generatorių paėmė kas nors iš įmonės darbuotojų, patys ieškojo dingusio daikto ir tik vakare, supratę, kad generatorius vis dėl to buvo pavogtas, kreipėsi į policiją. Be to, darbuotojai policijai papasakojo, jog minėtas generatorius buvo gan sunkus, nes jį galėjo panešti ar pakelti tik du darbininkai.

Dėl šio įvykio Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą Švenčionių r. policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai po poros dienų nustatė ir uždarė į areštinę anksčiau į policijos akiratį nepapuolusį nepilnametį Švenčionių miesto gyventoją, kurio naudojamame garaže surado ir pavogtą generatorių.

Nors minėtas vaikinas tikrai neturėjo problemų namuose su elektros tiekimu, elektros generatoriaus jam prireikė visai kitam tikslui – užsidirbti pinigų cigaretėms ir kitoms reikmėms. Matomai noras užsidirbti pinigų buvo tikrai labai didelis, nes vaikino kėslams nesutrukdė nei teritoriją saugojęs sargas, nei vaizdo kameros. Be to, nustebino ir neeiliniai vaikino gabumai – jis vienas sugebėjo iš ekskavatoriaus kaušo iškelti generatorių ir perkleti jį per teritoriją juosiančią tvorą.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2013-11-04 iki 2013-11-11Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 4 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 19 viešosios tvarkos pažeidimų, 3 chuliganizmo atvejai, 8 vagystės, 3 eismo įvykiai, 58 vairuotojai nubausti už kelių eismo taisyklių pažeidimus, sulaikyti 3 neblaivūs vairuotojai, rasti 3 lavonai, 3 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, 97 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus.

Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

 

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411