Mes turime 355 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4554
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20755
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96785
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Profesinis orientavimas VĮ Švenčionėlių miškų urėdijoje

2013 m. lapkričio 20 d. trečiadienis Nr.85 (1328)

Spalio mėnesį Švenčionių rajono mokyklose organizuojamos profesinio orientavimo dienos. Nuo šio darbo neliko nuošalyje ir Švenčionėlių miškų urėdijos specialistai. Spalio 15 dieną urėdijoje svečiavosi Švenčionėlių progimnazijos trys šeštokų klasės. Prigužėjo pilna urėdijos salė šeštokų su mokytojais. Juos pasitiko miškų urėdas Nauris Jotautas, ryšių su visuomene specialistė Onutė Gylienė ir Žeimenos girininkijos girininkas Aloyzas Deveikis.

Moksleivius suskirstėme į dvi grupes ir prasidėjo darbas. Pirma grupė, lydima dviejų mokytojų ir minėto girininko, iškeliavo į urėdijos garažą, kur susipažino su miškuose dirbančia technika, gaisriniais automobiliais, prie Žeimenos girininkijos augančiais medžiais. Antra grupė urėdijos salėje žiūrėjo filmą „Miškuose abipus Žeimenos“, kalbėjomės apie miškininkų darbus, miškininko profesiją, kur galima studijuoti ir pan.

Žingeidieji šeštokai buvo aprūpinti informaciniais leidiniais miškininkystės tematika. Po valandos gero darbo grupės apsikeitė vietomis.

Spalio 31 dieną vėlgi sulaukėme moksleivių, tik šį kartą jau iš Švenčionėlių vaikų globos namų su neformalaus ugdymo pedagoge Lina Rodevičiene. Bendravimas su vaikais vyko pagal tą patį scenarijų. Gaisrinio automobilio vairuotojas Bronislavas Žolnerovičius supažindino vaikus su gaisrinėmis mašinomis, netgi leido pasėdėti naujausios gaisrinės mašinos MB_Unimog kabinoje. Berniukai galėjo pasimatuoti šalmą ir palaikyti vandens žarnas. Renginio pabaigoje svečiai sudalyvavo rudeninėje talkoje – baigėme grėbti lapus prie JMBS veiklai skirto pastato. Visur su vaikais dalyvavo ir jų šuniukas Reksas.

 
Reklaminis skydelis