Mes turime 379 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2395
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18596
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94626
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Po šv. Mišių – aplankyti muziejaus

2013 m. lapkričio 20 d. trečiadienis Nr.85 (1328)

Lapkričio 8 dieną po pertraukos teko vėl apsilankyti Labanoro bažnyčioje, kur vyko jau tradicinėmis tapusios šv. Mišios, aukojamos kiekvieno mėnesio 8 dieną. Ir šį kartą šv. Mišias aukojo ne tik Labanoro parapijos klebonas Jurgis Kazlauskas, bet ir svečiai kunigai – Molėtų dekanas Kęstutis Kazlauskas, Kuktiškių parapijos klebonas Juozapas Čeberiokas, Molėtų vikarai Mindaugas Grenda ir Egidijus Kazlauskas, o ir meldėsi ne tik Labanoro parapijos tikintieji, bet ir nemažas būrys tikinčiųjų iš Tauragnų, Inturkės, Videniškių, Saldutiškio, Kirdeikių ir Molėtų.

Pasibaigus šv. Mišioms, Labanoro parapijos klebonas Jurgis Kazlauskas pakvietė svečius susipažinti su nauja Labanoro bažnyčia. Puikiai žinodamas visą statybų istoriją, kiekvieno bažnyčioje kabančio paveikslo, altoriaus istoriją, kunigas Jurgis svečiams papasakojo visą bažnyčios, kuri lyg Feniksas pakilo iš pelenų, istoriją, o su kur kas skaudesne tos istorijos dalimi – po gaisro išlikusiomis ir naujam gyvenimui prikeltomis relikvijomis, kurios eksponuojamos senojoje varpinėje, svečiai susipažino čia užsukę. Vienas nedrąsiai paliesdavo apanglėjusią Kristaus statulą, kitas – centriniame altoriuje buvusio Marijos paveikslo išlikusias karūnos dalis. O koks jausmas apima žiūrint į krikštyklą – indą, kuriame buvo laikomas šventintas vanduo krikšto metu. Ne ką mažiau jaudulys sukyla ir žiūrint į stebuklingai išlikusį varpelį. Vienas po kito žmonės ėjo į muziejų susipažinti su čia saugomomis relikvijomis.

Žinoma, parapijai vien savo lėšomis įkurti muziejų būtų buvę sunku, nes lėšų dar ir taip reikia naujos bažnyčios užbaigimui, čia pagelbėjo Švenčionių VVG vykdomos LEADER programos lėšos, skirtos ir Labanoro parapijos muziejui įrengti. Taip bendromis pastangomis ir įkurtas unikalus sakralinis muziejus, nepaliekantis abejingu nė vieno lankytojo.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis