Mes turime 246 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1150
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19694
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67020
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių ir Pabradės PGT komandų likimas spręsis vėliau

2013 m. lapkričio 23 d. šeštadienis Nr.86 (1329)

Šiuo metu Švenčionių rajone yra Švenčionių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, kuriai priklauso ir Švenčionėlių bei Pabradės komandos. Šios dvi komandos po šalyje vykdomo Priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų tinklo pertvarkos turėtų atsidurti Švenčionių savivaldybės priklausomybėje.

Lapkričio 20 dieną rajono savivaldybėje įvyko pirmas suinteresuotų pusių - Švenčionių r. savivaldybės ir Vilniaus apskrities PG valdybos atstovų susitikimas. Švenčionėlių ir Pabradės PGT komandų perdavo klausimas gana opus pirmiausia dėl materialinės bazės situacijos, kuri ypač problemiška Pabradėje. Svarbiausia, kad ten tiesiog katastrofiška gaisrinės pastato būklė, mat jį pigiau būtų nugriauti ir pastatyti naują. Beje, ir susitikimo metu buvo akcentuojama naujo pastato statybos svarba. Kaip informavo Švenčionių savivaldybės administracijos direktorė Vida Rastenienė, jau baigiamas ruošti detalusis planas sklypo, kuriame būtų statomas Pabradės gaisrinės pastatas ir Pabradės nuovados pastatas. Visa tai ateities klausimas, o ką daryti dabar? Vilniaus apskrities PG valdybos viršininkas Rimantas Steponavičius priminė, kad anksčiau ar vėliau tos komandos bus perduotos savivaldybės žinion, tik klausimas, kada ir kokios būklės. Apie tai ir reikia kalbėtis, ieškoti bendrų sąlyčio taškų.

Vicemerė Raja Krupenina atkreipė dėmesį į tai, kad sprendimą priims rajono taryba. Šis klausimas, kurį ruošia tarybos posėdžiui Teisėtvarkos ir etikos komiteto pirmininkas Olegas Šapovalas, turėtų būti svarstomas jau gruodžio 19 dieną. Savo nuomonę apie Švenčionėlių ir Pabradės PGT komandų perdavimą išsakė ir Vilniaus apskrities Švenčionių PGT viršininkas Sigitas Jusys, išsamiai pristatęs situaciją Švenčionėlių ir Pabradės komandose, ir Švenčionių savivaldybės PGT viršininkas Arvydas Grybauskas.

Apibendrinant pirmą susitikimą galima pasakyti, kad kol kas Švenčionėlių ir Pabradės PGT komandų priklausomybės klausimas lieka atviras, nes, kaip sakė vicemerė Raja Krupenina, norėdami perduoti šias komandas Vilniaus APG valdyba turi pagerinti jų materialinę bazę, nes tokios būklės savivaldybė jų tiesiog negali priimti, nes tai būtų didelė našta savivaldybės biudžetui.

Aptarus pagrindinį darbotvarkės klausimą, Vilniaus APGV viršininkas Rimantas Steponavičius įteikė Padėkas prisidėjusiems organizuojant ir vykdant tarptautinius mokymus, kurie vasarą vyko Alių durpyno teritorijoje. Padėkos buvo įteiktos administracijos direktorei Vidai Rastenienei, Zigmo Žemaičio gimnazijos mokytojai Danutei Voitechovič, Švenčionių PRC direktorei Mildai Gustienei-Vilniškei, vidaus tarnybos majorui Česlavui Juteliui ir vyresniajam leitenantui Andrejui Ustinovičiui. Rajono merui skirtą Padėką atsiėmė vicemerė Raja Krupenina. Vidaus tarnybos majoras Vilniaus APGV Švenčionių PGT viršininko pavaduotojas Darjušas Michalovskis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos direktoriaus įsakymu apdovanotas Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu „Už garbingą tarnybą“, žyminčiu 15 metų tarnybą.

Algis JAKŠTAS