Mes turime 261 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1660
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20204
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67530
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Širdyse – šviesos lašeliai

2013 m. gruodžio 11 d. trečiadienis Nr.91 (1334)

Advento išvakarėse, lapkričio 30 d., Pašaminės kaimo bibliotekoje vyr. bibliotekininkė Loreta Jusienė surengė gražų ir dvasingą renginį „Šviesos lašeliais pripildyti širdį“. Ant stalų degančios keturios žvakelės nardino į susikaupimą ir apmąstymus, bet tuo pačiu ir priminė, kad po keturių savaičių visi išgirsime džiugią ir šviesą nešančią žinią.

Kaip sakė renginį vedusi Danutė Bagdonavičienė: „Dievas davė žmogui daug: protą, kad mąstytų, širdį – kad jaustų ir kad dalintųsi šiomis dovanomis su kitais žmonėmis“. Tad ir dalinomės viskuo, susirinkusieji drauge pabūti, išgerti arbatos puodelį, pasišnekučiuoti, padainuoti, pasiklausyti poezijos, nusiteikti, kad su džiaugsmu lauktumėm Šviesos sugrįžimo, Išganytojo gimimo...

Ypač pritiko ir jautriai suskambėjo D.Bagdonavičienės skaitomi eilėraščiai. Ypač iš Bernardo Brazdžionio ciklo pagal Bibliją. Juose taip meistriškai atskleista pasaulyje egzistuojanti priešprieša: šviesos ir tamsos, žmogaus kančios, vienatvės ir pagaliau dvasinės ramybės ir atsigręžimo į Dievą, kurio meilė žmogui neturi ribų. Poezijoje meistriškai susipynė ir klaidžiojimo po dykumą bei pažadėtosios žemės ieškojimo simbolika. Puikiai parinktos, atitinkančios renginio prasmę eilės suteikė jam ypatingo sakralumo. Prie tokios atmosferos neabejotinai prisidėjo ir garbūs adventinės vakaronės svečiai: pašaminiškis atsargos karininkas Povilas Šimkavičius, karininkų ramovės vyrų choro „Aidas“ dainininkas Albinas Braškys su žmona mūsų kraštiete Birute. Albino ir Birutės duetu atliekamos lietuviškos dainos apie Tėvynę, gimtąjį sodžių, jaunystę, dainos pagal Maironio eiles pripildė susiėjimą tikra dvasine atgaiva.

Renginio dalyviai pasigrožėjo ir kalėdinių atvirukų paroda, kuriuos pagamino bibliotekos vaikų klubo „Pelėdžiukai“ nariai.

Prieš išsiskirstydami ir pašaminiškiai, ir svečiai palinkėjo vieni kitiems kantrybės laukiant džiaugsmingosios žinios, kad gimė žmonijos išganytojas ir ateina šviesa.

Irena POŽĖLIENĖ