Mes turime 527 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9222
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15632
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97381
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Susitikimuose su moksleiviais – plačiau apie policijos profesiją, studijas ir karjeros galimybes

2013 m. gruodžio 14 d. šeštadienis Nr. 92 (1335)

Gruodžio 10 d. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK organizavo susitikimus Z.Žemaičio, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijose ir Švenčionių vidurinėje mokykloje vyresniųjų klasių mokiniams, kurių metu ateitį planuojantys ir savo būsimą profesiją besirenkantys jaunuoliai galėjo daugiau sužinoti apie studijų galimybes ir karjeros perspektyvas baigus Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultetą ar Lietuvos policijos mokyklą.

Apie policininko profesiją, jos ypatumus ir apie tai, kokie reikalavimai yra keliami būsimiems pareigūnams šiandien Švenčionių rajono mokiniams atvyko papasakoti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Personalo skyriaus vyresnioji specialistė Sonata Bagdonienė. Kartu su viešnia susitikimuose dalyvavo Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS Prevencijos poskyrio specialiste Diana Stūgliene, Migracijos poskyrio specialiste Anželika Baltruševičienė.

Personalo skyriaus vyresnioji specialistė informavo, jog policijoje dirbantiems žmonėms yra keliama daug reikalavimų ir neretai sulaukiama kritikos. Tačiau entuziastingai pasakojo, jog pastaruoju metu šis darbas visuomenėje vis labiau vertinamas ir, kad visuomenės pasitikėjimas policija auga. Žinoma, norint siekti dar aukštesnio įvertinimo, policijos pareigūnai privalo rodyti tinkamą pavyzdį. Mokiniams buvo pasakojama ir apie tai, jog policininko profesija ne tik įdomi, bet kartu ir labai rizikinga. Todėl buvo akcentuojama, jog labai svarbu jaunuoliams, ketinantiems tapti policijos pareigūnais, yra pašaukimas ir atsidavimas šiam darbui.

Personalo skyriaus vyresnioji specialistė jaunuoliams išsamiai papasakojo apie būsimųjų policijos pareigūnų atrankos kriterijus, pareigūnų rengimą, priėmimą studijuoti Mykolo Romerio universitete bei Lietuvos policijos mokykloje, apie darbą policijoje, darbuotojų motyvavimo ir skatinimo sistemą. Būsimieji abiturientai susitikimo metu galėjo užduoti klausimų policijos pareigūnams, o po susitikimo mokiniams buvo įteiktos brošiūros su naudinga informacija apie priėmimą į Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultetą ir Lietuvos policijos mokyklą.

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS Prevencijos poskyrio specialiste Diana Stūgliene papasakojo apie jaunųjų policijos rėmėju veiklą ir kaip tapti jaunuoju policijos rėmėju. Susitikimo metu Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS Migracijos poskyrio specialiste Anželika Baltruševičienė aiškino, kokie asmens dokumentai galioja Lietuvos Respublikoje, kokia jų išdavimo ir keitimo tvarka.

Pareigūnai tikisi, kad moksleiviams gauta informacija buvo naudinga ir kažkam tikrai pažadins norą tapti policijos pareigūnu, nes tai puikus šansas augti ne tik kaip profesionalui, bet ir kaip asmenybei.

Švenčionių r. PK inf.