Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1234
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26364
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73690
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčių dienomis dirbs sustiprintos policijos pajėgos

2013 m. gruodžio 18 d. trečiadienis Nr. 93 (1336)

Atsižvelgiant į tai, kad per ilguosius savaitgalius padaroma gerokai daugiau nusikalstamų veikų, kitų viešosios tvarkos pažeidimų, įvyksta daugiau skaudžių eismo nelaimių, bei siekiant tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, žmonių ir eismo saugumą, suaktyvinti teisės pažeidimų prevenciją, šventinėmis dienomis Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatas stiprina pajėgas.

Švenčionių rajono miesto gatvėse ir keliuose dirbs daugiau policijos pareigūnų, bus organizuotos sustiprintos policinės priemonės viešajai tvarkai užtikrinti ir nusikalstamoms veikoms užkardyti. Ypatingas dėmesys bus skiriamas masinių susibūrimų ir šventinių renginių organizavimo vietoms, jose besilankantiems neblaiviems, apsvaigusiems, kitoms rizikos grupėms priskiriamiems asmenims. Pareigūnai sieks, kad asmenims, nesulaukusiems nustatyto amžiaus, nebūtų parduodami, nuperkami ar kitaip perduodami alkoholio ar tabako gaminiai, taip pat pirotechnikos priemonės.

Prie barų, kavinių, visą parą dirbančių prekybos vietų, masinių žmonių susibūrimo vietų bus organizuotos priemonės, skirtos transporto priemonių vairuotojų blaivumui ar galimam apsvaigimui nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų tikrinti, sustiprintas kelių policijos patruliavimas miestų ir kaimo keliuose.

Pažymėtina, kad atlaidumo švenčių proga iš pareigūnų nesulauks tie, kas pasirodys viešose vietose girti ir ypač — neblaivūs vairuotojai. Mopedų ir dviračių vairuotojų daromiems Kelių eismo taisyklių (vairuojant neblaiviems) pažeidimams fiksuoti bus naudojama vaizdo įrašymo technika. Švęsdami nevartokite alkoholio be saiko. Vairuotojai, nesėskite prie vairo išgėrę — saugokite ir save, ir kitus eismo dalyvius.

Taip pat Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės patrulių ekipažai patruliuos Švenčionių rajono teritorijoje.

Švenčių dienomis Švenčionių rajone bus sustiprinta greičio kontrolė. Kelių policijos poskyrio ir patrulių būrio pareigūnai patruliuos rajono keliuose su specialiomis spalvomis nepažymėtu policijos automobiliu „Volkswagen Caddy“. Šiame automobilyje yra įmontuota greičio matavimo sistema, fotografuojanti ir nuvažiuojančius, ir atvažiuojančius automobilius.

Policijos pareigūnai gyventojams ir svečiams linki linksmų, saugių ir kultūringų šv. Kalėdų bei Naujųjų metų bei ragina būti atidiems gatvėje, visuomeniniame transporte, žmonių susibūrimo vietose. Pasirūpinkite savo turto saugumu, taip pat nebūkite abejingi, netoleruokite daromų teisės pažeidimų ar nusikaltimų, o būdami tokių įvykių liudininkais, stenkitės įsiminti kuo daugiau daromo pažeidimo ar nusikaltimo aplinkybių, įtariamojo požymių bei operatyviai apie tai praneškite policijos pareigūnams.

Linkime saugių ir linksmų šv. Kalėdų bei Naujųjų metų.

Švenčionių r. PK inf.