Mes turime 272 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2685
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21229
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68555
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Džiugi žinia - patikrinti vairuotojai buvo blaivūs

2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis Nr. 56 (1103)

Vėlų penktadienio vakarą su Vilniaus AVPK Švenčionių RPK patruliais Piotru Dementjevu ir Viačeslavu Minajevu išvažiuojame į budėjimą Švenčionių mieste. Budėjimo pradžioje buvo surengta akcija, kurios tikslas – patikrinti vairuotojų blaivumą. Sustojame prie įvažiavimo į Taikos kvartalą. Strategiškai vieta gana įdomi, nes kartais būna, kad žmogus grįžta į namus po darbo savaitės ne tik atsipalaidavęs, bet ir kokią taurelę išlenkęs.

Vienas po kito stabdomi automobiliai patikrinti, bet alkotesteriai rodo absoliučius nulius. Ir tai liečia įvairaus amžiaus ir įvairią vairavimo patirtį turinčius vairuotojus. Tas faktas, kad žmonės važiuoja visiškai blaivūs, džiugina. Juk gal geriau tokios akcijos metu bus atlikta puiki prevencinė priemonė, o ne girti važinėjantys rajono keliais. Tiesa, porą protokolų už KET pažeidimus vairuotojams policijos pareigūnai visgi surašė. Vienam už tai, kad važiavo neprisisegęs saugos diržų, o kitam – kad vežė keleivius tam nepritaikytame furgonėlyje. Abiem vairuotojams buvo išrašytos minimalios baudos, nes šituos pažeidimus metų laikotarpiu jie padarė pirmą kartą.

Girtų vairuotojų nenustatyta ir pakeitus dislokacijos vietą, po pusiaunakčio atsisveikinu su policijos pareigūnais ir palinkiu jiems ramios tarnybos. Ryte grįždamas iš fotografavimo sutinku dar tęsiančius savo budėjimą policijos pareigūnus Piotrą Dementjevą ir Viačeslavą Minajevą. Paklausęs, kaipgi sekėsi, išgirstu atsakymą, kad naktis Švenčionių mieste buvo rami.

Algis JAKŠTAS