Mes turime 396 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3505
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19706
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95736
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Konkurso „SKAITYMAS: sėkmė ir džiaugsmas“ baigiamasis renginys

2013 m. gruodžio 21 d. šeštadienis Nr. 94 (1337)

Lietuvos LIONS klubų asociacija ir Lietuvos bibliotekininkų draugija kartu su pagrindiniu partneriu Nacionaline M.Mažvydo biblioteka 2013 m. balandžio mėnesį šalies bibliotekose skelbė 1-12 kl. moksleivių skaitymo skatinimo konkursą „SKAITYMAS: sėkmė ir džiaugsmas“ – iš rekomenduojamų lietuvių ir užsienio autorių sąrašo moksleiviai buvo kviečiami skaityti pasirinktą kūrinį ir parašyti jam recenziją, atsiliepimą ar sukurti iliustraciją. Konkurse dalyvavo net pusantro šimto Lietuvos bibliotekininkų draugijai priklausančių bibliotekų, mūsų rajono bibliotekų skaitytojai taip pat aktyviai sudalyvavo. Vaikai ir jaunimas, dalyviai iš visos Lietuvos, vertinimui pateikė 898 vnt. iliustracijų, 215 vnt. recenzijų.

2013 m. lapkričio 27 d. mūsų rajono atstovai Orinta Karklelytė, Karolis Paškevičius, Neringa Verikaitė, Erika Čaikinaitė ir Adelė Vilutytė (jų darbai buvo atrinkti kaip geriausi ir išsiųsti konkursui) dalyvavo Panevėžio apskrities G.Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje baigiamajame skaitymo skatinimo konkurso „SKAITYMAS: sėkmė ir džiaugsmas“ renginyje. Renginyje dalyvavo UNESCO generalinio sekretoriaus padėjėja Asta Bajarūnaitė, rašytoja, žurnalistė Gintarė Adomaitytė, recenzijų ir iliustracijų kategorijų dalyviai ir laureatai. Kiekvienos amžiaus grupės (1-4 klasių, 5-7 klasių ir 7-12 klasių) nugalėtojams buvo įteikti planšetiniai kompiuteriai, elektroninės knygų skaityklės, kiti vertingi prizai. Nugalėtojų darbai publikuojami specialiame 2014 m. kalendoriuje. Po apdovanojimų visi renginio dalyviai žiūrėjo spektaklį „Anė iš Žaliastogių“ Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre. Grįžome po renginio pilni įspūdžių ir labai geros nuotaikos.

Laima STRAKŠIENĖ

 
Reklaminis skydelis