Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2353
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18554
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94584
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. sausio 4 d. šeštadienis Nr. 1 (1339)

Vagystės

Gruodžio 24 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojo A.E. protokolas - pareiškimas, kad Labanoro seniūnijoje iš statomo namo ir pirties pavogta metalinė kūrenimo krosnis ir elektriniai įrankiai, santechnika. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Tą pačią dieną įregistruotas Pabradės mieste esančios parduotuvės apsaugos darbuotojo pareiškimas, kad parduotuvėje iš moters R.Z. dingo piniginė. Įvykis tiriamas.

 

Smurtas šeimose

Gruodžio 25 d. įregistruotas pranešimas, kad Svirkų seniūnijoje savo namuose O.S. būdamas neblaivus (2,01 prom.) sudavė savo tėvui, tuo sukeldamas jam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Gruodžio 29 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos pareiškimas, kad neblaivus (nustatytas 2,68 prom.) buvęs vyras Z.J. namuose smurtavo, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Telefoniniams sukčiams ir vėl pasisekė

Gruodžio 28 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos R.Š. pareiškimas, kad jai į mobilaus ryšio telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis, kuris prisistatė parduotuves „AVITEL“ vadybininku ir apgaulės būdu iš pareiškėjos išviliojo 340 Lt. Moteris, patikėjusi, kad laimėjo MRT SAMSUNG Galaxy S4 ir 1000 Lt, ir reikia nusipirkti telefono sąskaitos papildymus, padiktavo nepažįstamam vyrui papildymų kodus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

 

Nešėsi naminukę

Gruodžio 29 įregistruotas pranešimas, kad Pabradėje, Vasarvietės gatvėje, sulaikytas pilietis, kuris nešėsi pusė butelio skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą. V.R. surašytas protokolas pagal LR ATPK 177 str. 1 d.

 

Muštynės Užsieniečių registracijos centre

Gruodžio 29 d. įregistruotas pranešimas, kad Pabradėje, Vilniaus gatvėje, VSAT prie LR VRM Užsieniečių registracijos centre, įvyko muštynės tarp Gruzijos ir Vietnamo piliečių. Aplinkybės tikslinamos.

 

Vilniečiai su kontrabanda įkliuvo Švenčionių rajone

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė du Vilniaus miesto gyventojus, gabenusius ryšulius su kontrabandiniais rūkalais. Vyrai su kontrabanda įkliūva nepirmąsyk, todėl dabar jiems gresia nemenka bauda.

Pirmadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Žukiškių kaimu, už vieno kilometro nuo sienos su Baltarusija pastebėjo du įtartinus asmenis, gabenančius po tris kartonines dėžes.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji asmenys yra 43 ir 32 metų vilniečiai, kurie iš viso šešiose kartono dėžėse, sutvirtintose lipnia juosta, gabeno 3000 pakelių cigarečių „5 Minsk Superslim“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vyrai pasieniečiams įkliuvo ne pirmą sykį. Vyresnis iš jų už Pasienio teisinio režimo pažeidimą bei už akcizinių prekių laikymą jau yra baustas penkis kartus. Sulaikytojo bendrininkas už tokio pat pobūdžio pažeidimus VSAT pareigūnų yra sulaikomas ketvirtą kartą. Kadangi Vilniaus gyventojai, gabendami kontrabandą, įkliuvo pakartotinai, jiems dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką gresia maksimali bauda, kuri sieks nuo 20 iki 50 tūkst. litų. Šią bylą nagrinės Švenčionių rajono apylinkės teismas.

Sulaikytieji po apklausos paleisti. Cigaretės saugomos Pavoverės užkardoje.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2013-12-23 iki 2013-12-30 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 2 nusikaltimas žmogaus sveikatai, 17 viešosios tvarkos pažeidimų, 2 chuliganizmo, 1 sukčiavimo atvejis, 3 vagystės, 1 eismo įvykis, 36 vairuotojai nubausti už KET pažeidimus, sulaikyti 2 neblaivūs vairuotojai, rasti 6 lavonai, 2 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, 58 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus.

Parengta pagal Švenčionių RPK ir Ignalinos rinktinės inf.

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis