Mes turime 323 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1320
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17521
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93551
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kalėdinė dovana studentams – vardinės stipendijos

2014 m. sausio 4 d. šeštadienis Nr. 1 (1339)

Gruodžio 19 d. LR Seime, tęsdami jau ne pirmus metus puoselėjamą tradiciją paremti studentus, LSDP frakcijos nariai įteikė vienkartines stipendijas studentams, gerai besimokantiems Lietuvos aukštosiose mokyklose ir augusiems daugiavaikėse šeimose. Vardines stipendijas, kurių vienos dydis yra 500 Lt, Seimo nariai socialdemokratai įteikė beveik 50-čiai studentų.

Tradiciją paremti studentus tęsia LR Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė ir Kovo 11-osios Akto signataras, rajono garbės pilietis Česlovas Juršėnas, kuris daugelį metų būdamas Seimo nariu, Seimo pirmininku atstovavo rajono rinkėjų interesams. Ir šį kartą sužinojęs, kada bus apdovanojami Švenčionių krašto studentai, maloniai sutiko iš signataro atlyginimo skirti vardinę stipendiją Kauno Vytauto Didžiojo universiteto antro kurso studentei Zitai Mažeikaitei, studijuojančiai humanitarinių mokslų fakultete, Rytų Azijos šalių kultūrą ir kalbas. Antra vardinė stipendija įteikta ir jos broliui Vitalijui Mažeikai, studijuojančiam Kauno kolegijoje antrame kurse verslo vadybą ir ekonomiką, ją skyrė ir įteikė LR Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė.

Po įteikimo ceremonijos Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė bei kiti Seimo nariai nusifotografavo su švenčioniškiais studentais. Su Seimo nariais mielai fotografavosi visi stipendininkai. Pasibaigus trumpai fotosesijai studentams buvo surengta ekskursija po Seimą. Seimo narė studentų dar ilgai nepaleido: bendravimas vyko prie kavos puodelio. Zitos ir Vitalijaus Mažeikų mama ponia Alytė padėkojo Seimo narei Rimantei Šalaševičiūtei ir Česlovui Juršėnui už paramą šeimai, dėmesį ir nuoširdumą.

Alfreda GRIGIENĖ

 
Reklaminis skydelis