Mes turime 267 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1805
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20349
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67675
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šventės kibirkštėlė, prie kurios galėjo prisidėti kiekvienas

2011 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis Nr. 57 (1104)

Akcijos „Žydintis miestas“, kuria prasidėjo Švenčionių miesto 525 metų jubiliejaus renginiai, rezultatai ir dabar džiugina miesto gyventojus ir svečius. Gėlės žydi ir traukia akį reprezentacinėse miesto vietose. Į kvietimą papuošti savo miestą gėlėmis tada atsiliepė daug pavienių žmonių, įstaigų ir organizacijų, verslininkų, kurie į miesto parką sunešė žydinčių gėlių vazonėlius, iš kurių paskui buvo suformuotos kompozicijos. Pasak gėlėmis nešinus žmones tada pasitikusių Švenčionių meno mokyklos direktoriaus Raimondo Gaidžio ir mokytojos Ilonos Vinikaitės, ši akcija – tai miesto šventės kibirkštėlė, prie kurios gali prisidėti kiekvienas. Visiems, padovanojusiems tąkart gyvų gėlių, Švenčionių rajono meno mokyklų mokiniai įteikė pačių pagamintų popierinių gėlių. Šioje akcijoje labai aktyviai dalyvavo ir Švenčionių papildomo ugdymo centras.

Ypač dosniai Švenčionis gėlėmis papuošė verslininkės Irena Cibienė, Elena Markevičienė, UAB „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas. Kad miesto parko pradžioje iš pasodintų gėlių būtų sukurta kompozicija „525“, reikėjo paruošti dirvą, atvežti tinkamų žemių. Čia labai reikalingą pagalbą suteikė UAB „Švenčionių švara“ ir verslininkas, tarybos narys Vaclavas Gabrinovičius, na, o gėlėmis pasirūpino Švenčionių miesto seniūnija.

Jau antrus metus ūkininkas Donatas Gustas nemokamai nušienauja pievą prie autobusų stotelės Švenčionių miesto pradžioje, kur pirmiausia ir krypsta daugelio į rajono centrą atvažiuojančių žmonių akys. Ir šiemet šis jaunas ūkininkas pasirūpino, kad garbingą jubiliejų Švenčionys pasitiktų tvarkingai nušienauta žole. Be to, dar padovanojo seniūnijai žoliapjovę, kuri taip pat palengvins miesto viešųjų erdvių priežiūrą ir tvarkymą.

Visiems šiems daug pastangų ir lėšų įdėjusiems žmonėms, ir kiekvienam, atnešusiam nors ir po mažytį gėlės daigelį, Švenčionių rajono ir miesto vadovai bei šventės organizatoriai jaučia didelį dėkingumą. Juk visi kartu atliko nuostabų darbą – papuošė miestą žydinčiomis gėlėmis, kurios džiugina kiekvieno akį.

Irena POŽĖLIENĖ