Mes turime 450 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4602
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14789
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90819
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mokesčių inspekcija gyventojų mokestinius tikrinimus atlieka neatsižvelgiant į jų užimamas pareigas ar kitą statusą

2014 m. sausio 18 d. šeštadienis Nr. 5 (1343)

Kontrolės veiksmams – mokestiniams tyrimams ir patikrinimams - atrenkami mokesčių mokėtojai, kurių rizikingumas įvertinamas kaip didžiausias. Vykdomų mokestinių tyrimų ir patikrinimų metu visada vertinama, ar asmens pajamos yra apmokestintos įstatymų nustatyta tvarka, o turtas įsigytas tik iš įstatymų nustatyta tvarka deklaruotų ir apmokestintų lėšų.

Per 2013 m. 9 mėn. VMI patikrino per 500 politikų, pareigūnų ir valstybės tarnautojų bei jų sutuoktinių. Patikrinimų metu nustatyta apie 2 mln. litų į biudžetą mokėtinų mokesčių ir su jais susijusių sumų. Iš viso VMI nuo 2011 metų yra nustačiusi apie 250 neteisėto praturtėjimo atvejų. Informacija perduota teisėsaugos institucijoms. Nustatyta turto, kurio įsigijimui pagrįsti trūksta teisėtų pajamų, vertė – apie 110 mln. litų.

Vadovaujantis Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) nurodymu, informacija apie fizinių asmenų mokestines procedūras nėra teikiama viešai, kol neįsiteisėję galutiniai sprendimai.

VMI inf.

 
Reklaminis skydelis