Mes turime 159 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1335
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4728
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52054
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Modernaus šokio fiesta. „Erdvė“ šventė dešimtmetį

2014 m. sausio 22 d. trečiadienis Nr. 6 (1344)

Švenčionėlių kultūros centre 2014-ieji metai prasidėjo įspūdinga modernaus šokio fiesta – Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos modernaus šokio ansamblis „Erdvė“, vadovaujamas choreografės Renatos Grigianecienės šventė 10 metų jubiliejų. O kaipgi šokėjai gali pažymėti šokių grupės jubiliejų!? Žinoma, šokių koncertu.

„Erdvės“ šokėjai jau užaugo, ne vienas iš jų išvyko studijuoti ne tik į Lietuvos didmiesčius, bet ir į užsienį, tačiau į jubiliejinį koncertą gausiai susirinko net ir iš tolimesnių kampelių. Stiebiasi ir iš vyresniųjų gerą pavyzdį ima ir mažieji „Erdviukai“. Į koncertą parodyti įdomių šokių ir pasveikinti „seniausiųjų“ kolegų rinkosi ir kiti Renatos Grigianecienės modernaus šokio kolektyvai „Šuolis“, „Klyksmas“, „Virsmas“ ir „Bingo“ bei duetai: Agnė ir Marius, Veronika ir Rokas, Tadas ir Gintarė.

Pasveikinti kolegų atvyko ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos šokių grupė „Šėlsmas“ (vadovė Edita Račinskienė), Ignalinos kultūros ir sporto centro pramoginių šokių kolektyvai „Viva“ ir „Mamba“ (vadovė Neringa Kirkilienė).

Į grandiozinį daugiau nei dviejų valandų koncertą harmoningai įsiliejo ir šventės kaltininkai, ir šios scenos šeimininkai, ir svečiai. Šokėjai keitė drabužius, didžiuosius keitė mažieji ir atvirkščiai, nesikeitė tik viena – šypsenos jų visų veiduose ir gebėjimas šokio judesiais išreikšti bet kokius jausmus. Dauguma modernaus šokio elementų prilygsta sudėtingiems akrobatiniams triukams, kurie ir patyrusiems šokėjams, ir tik pradedantiesiems stebint iš žiūrovų salės atrodė pavyksta taip lengvai...

Sausakimša Švenčionėlių kultūros centro salė negailėjo šokėjams ir jų vadovams aplodismentų, o Renatai Grigianecienei, subūrusiai tiek daug šokių grupių ir parodžiusiai jaunuoliams turiningą ir smagų laisvalaikio leidimo būdą, skyrė tikras ovacijas. R.Grigianecienę sveikino ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos direktorius Raimondas Gaidys, įteikęs ne tik Padėkos raštą, bet ir auksinę šokėjos kurpaitę – tarsi nenuilstančios šokėjos simbolį. Gražiausius žodžius, gėles ir dovanas „Erdvės“ vadovei skyrė Švenčionių rajono mero pavaduotoja Raja Krupenina, tik šįkart ji sakė pirmiausia esanti šokėjo mama, Švenčionėlių miesto kultūros centro meno vadovė Vida Vilutienė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos direktorės pavaduotoja Daiva Jasiulionienė, jaunimo organizacijos „Darbas“ Švenčionių skyriaus pirmininkas Gintaras Steponėnas ir daug kitų. O „Erdvės“ šokėjai savo mokytojai skyrė pačių parengtą šokį.

Savo ruožtu šokėjams, jų tėveliams, svečiams ir žiūrovams dėkojo ir šventės organizatorė Renata, kuri kaip visada kuklinosi ir juokavo: „Ačiū jums visiems, nes kas aš būčiau be jūsų. Kiek nori vienas strikinėk čia scenoje, bet jei nebus šokėjų, nieko nebus, - ir pridūrė kvatodama, - O kai pasensim, tada lauksiu jūsų pas mane „Senjoruose“, tik, aišku, modernaus šokio...“.

Irena POŽĖLIENĖ