Mes turime 380 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2679
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18880
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94910
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėliškiai – respublikiniame Europos menų festivalyje

2014 m. vasario 1 d. šeštadienis Nr. 9 (1347)

Sausio 25 d. Vilniuje, Nacionlinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje vyko II respublikinis Europos menų festivalis, kuriame buvo atliekami tik lietuvių kompozitorių kūriniai. Dalyvauti galėjo muzikos, menų mokyklų bei gimnazijų visų specialybių moksleiviai. Šio festivalio tikslas – suteikti galimybę gabiam jaunimui reikštis viešojoje erdvėje, skleisti Europos tautų meną ir kultūrą, plėtoti kultūrinio-švietėjiško muzikos ir menų mokyklų bendradarbiavimo galimybes, skatinti vaikus atskleisti savo kūrybinius gebėjimus, dalintis pedagogine metodine-praktine patirtimi.

Daugiausia dalyvių buvo iš Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų gimnazijos ir po kelis iš kitų didžiųjų Lietuvos miestų muzikos ir menų mokyklų. Smagu, kad tarp geriausių ir talentingiausių jaunųjų atlikėjų buvo ir Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai: smuikininkė Justina Varno (mokytoja Virginija Beržinskienė) ir fortepijonininkai Lukas Kuleš bei Arnoldas Leleika (mokytoja Loreta Šidlauskienė). Arnoldas ne tik atliko konkursinę programą, bet ir akomponavo Justei.

Festivalio garbės svečiai kompozitoriai V.Barkauskas, F.Bajoras, K.Vasiliauskaitė, kurių kūrinius atliko ne vienas festivalio dalyvis, išsakė daug šiltų pagyrimo žodžių ir švenčionėliškiams jauniesiems muzikantams bei jų mokytojoms. Vaikai buvo apdovanoti kompaktinėmis plokštelėmis su šių kompozitorių kūriniais, vertingomis knygomis ir kitais suvenyrais, mokytojos V.Beržinskienė ir L.Šidlauskienė – Padėkomis.

Renginio kulminacija – filmo „Skrydis per Lietuvą“ peržiūra. Po to koncertavo Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų gimnazijos 6-12 klasių choras ir modernaus šokio specializacijos mokiniai.

Švenčionėliškiams festivalio dalyviams didelį įspūdį paliko ne tik puikus festivalio organizavimas, aukštas meninis dalyvių lygis, bet ir renginį vedusios M.K.Čiurlionio menų gimnazijos mokinės Konstancija ir Klementina. Merginos laisvai bendravo ir su festivalio svečiais, ir su vertinimo komisija, ir su dalyviais, taip padėdamos bent kiek išsklaidyti natūraliai kylantį jaudulį prieš tokius atsakingus pasirodymus.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis