Mes turime 326 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1823
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12010
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88040
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Per 900 gyventojų „slapstosi“ nuo žemės mokesčio deklaracijų

2014 m. vasario 8 d. šeštadienis Nr. 11 (1349)

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos  informuoja, kad interneto svetainėje, adresu www.vmi.lt/cms/zemes-mokestis2 skelbiamas sąrašas žemės mokesčio mokėtojų, kuriems dėl nenurodyto gyvenamosios vietos adreso neįmanoma išsiųsti deklaracijų. Sąraše yra per 900 gyventojų ir 13 juridinių asmenų, kurie už žemę valstybei turi sumokėti per 155 tūkst. litų.

„Šie mokesčių mokėtojai Gyventojų registre nėra nurodę tikslaus savo gyvenamosios vietos adreso, tik savivaldybę, todėl jiems negalime pristatyti žemės mokesčio deklaracijų. Gaila, kad turėdami žemės, už kurią kasmet privalu sumokėti žemės mokestį, jie patys nepasirūpino laiku atlikti mokestinės prievolės“,- teigia Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, primindama, kad žemės mokestį reikėjo sumokėti iki lapkričio 15 dienos.

VMI primena, kad visą informaciją apie permokas / nepriemokas ar mokėtinas sumas gyventojai gali rasti elektroninėje erdvėje Mano VMI, adresu www.vmi.lt/sso/login. Prisijungti prie Mano VMI galima per išorines sistemas (pvz. naudojantis e. banko paskyra), naudojant e. parašą ar VMI išduotas prisijungimo korteles - prisijungimo būdai tokie patys kaip teikiant deklaracijas elektroniniu būdu.

Visą informaciją teikia Mokesčių informacijos centro specialistai telefonu 1882, teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

 
Reklaminis skydelis