Mes turime 227 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4524
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21866
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65849
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Briedis sugrįžo į namus

2014 m. vasario 8 d. šeštadienis Nr. 11 (1349)

Prieš savaitę Švenčionių užkardos pasieniečiai patruliuodami palei Lietuvos-Baltarusijos valstybinę sieną Geliadnės miško teritorijoje pamatė pasiklydusį vilkšunį. Pareigūnams pagailo šuns ir jį atsivežė į užkardą. Čia jis buvo pamaitintas ir gavo laikiną prieglobstį.

Užkardos vadas Algirdas Andrulionis paskambino į „Švenčionių krašto“ redakciją ir paklausė, ar nebūtų galimybės įdėti skelbimą apie rastą vilkšunį. Žinoma, tam mes pritarėme, o išėjus skelbimui laukėme, ar neatsiras šuns šeimininkas. Džiugu, kad lūkesčiai pasiteisino, ir antradienį į Švenčionių užkardą atvyko vilkšunio savininkas – Svirkų kaimo gyventojas Žeraldas Jasinevičius, kuris nuoširdžiai dėkojo pasieniečiams už surastą Briedį, pasirodo, toks egzotiškas šuns vardas. Žeraldas Jasinevičius papasakojo, kad Briedis pabėgo iš voljero ir, matyt, norėjo sugrįžti į ankstesnius namus Svirkų kaime, bet pasiklydo. Dabar voljeras sutvirtintas ir Briedžiui pabėgti šansų jau nėra, o pajutęs naujojo šeimininko meilę ir rūpestį, ir pats niekur bėgti nenorės. Džiaugiamės ir mes, kad mūsų skelbimas padėjo Žeraldui Jasinevičiui surasti pabėgusį Briedį.

„Švenčionių krašto“ inf.