Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:67
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16268
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92298
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pritarta Švenčionių rajono saugaus eismo priemonių plano 2014-2015 m. projektui

2014 m. vasario 12 d. trečiadienis Nr. 12 (1350)

Sausio 30 d. į eilinį posėdį susirinkusi Švenčionių savivaldybės Eismo saugumo komisija ne tik apsvarstė eismo saugumo gerinimo klausimus, bet ir Švenčionių r. saugaus eismo priemonių plano 2014-2015 metams projektą.

Eismo saugumo komisijos pirmininkas administracijos direktorės pavaduotojas Andrius Šarėjus supažindino komisiją su svarstomais klausimais. Pirmasis – dėl greitį ribojančių ženklų pastatymo Kaltanėnų miestelio Geležinkelio ir Sodų gatvėse. Apie situaciją kalbėjo Kaltanėnų seniūnas Tomas Rokickis, kuris kartu su prašymu pateikė ir gyventojų surinktus parašus. Pagrindinė priežastis, kodėl reikėtų pastatyti greitį ribojančius ženklus – vaikų ir moksleivių saugumo užtikrinimas. Po ilgokų diskusijų buvo pritarta greitį ribojančių ženklų iki 40 km/h pastatymui, bet atkreiptas dėmesys ir į tai, kad reikėtų pakoreguoti moksleivių pavėžėjimo maršrutus, kad vaikams nereikėtų eiti iki mokyklinių autobusų ilgoką kelio atkarpą. Tikėkimės, kad pastatyti greitį ribojantys ženklai sudrausmins eismo dalyvius.

Antro komisijai pateikto svarstyti prašymo dėl eismo situacijos Švenčionėlių m. Žeimenos g. nutarta nesvarstyti, nes skundas anoniminis, neaiškiai suformuluota problema.

Trečiu klausimu buvo vėl sugrįžta prie saugaus eismo sąlygų užtikrinimo krašto kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai ties Pavoverės kaimu. Šis klausimas jau buvo svarstomas beveik prieš metus, ir nors buvo kreiptasi į VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Švenčionių kelių tarnybą, bet situacija nepagerėjo, tad buvo priimtas sprendimas pakartotinai kreiptis į minėtą organizaciją dėl eismo saugumo sąlygų kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai ties Pavoverės kaimu pagerinimo.

Be minėtų klausimų, susijusių su saugaus eismo gerinimu, Eismo saugumo komisija apsvarstė ir Švenčionių r. saugaus eismo programos plano 2014-2015 m. projektą. Apsvarsčius projektą, pastabų eismo saugumo komisijos nariai neišsakė ir bendru pritarimu Švenčionių r. saugaus eismo programą 2014-2015 m. nuspręsta teikti tvirtinti administracijos direktorei.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis