Mes turime 393 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4841
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29971
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77297
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbingasis mėnuo Švenčionių skyriuje

2014 m. vasario 15 d. šeštadienis Nr. 13 (1351)

Sausio mėnesį Švenčionių JOD'iečiai buvo itin aktyvūs - vykdė akcijas, bendradarbiavo su kitomis, rajone aktyviai veikiančiomis organizacijomis, dažnai organizavo susirinkimus, dalyvavo apmokymuose, susitikime su skyriaus garbės pirmininke ir įkūrėja Inga Varniene.

Sausio pradžioje buvo nuspręsta įsteigti Jaunimo organizacijos DARBAS Švenčionių skyriaus pogrupį Švenčionėlių mieste. Nors pogrupis įsteigtas visai neseniai, bet jo nariai jau įrodė, jog moka ir gali aktyviai veikti. Šaltą sausio popietę, Švenčionėlių pogrupio JOD'iečiai, bendradarbiaudami su Švenčionių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuru ir Švenčionėlių miesto atviru jaunimo centru, vykdė akciją „Būk matomas kelyje“. Akcijos metu jaunuoliai dalino praeiviams atšvaitus, taip užtikrindami jų saugumą kelyje tamsiu paros metu. Švenčionių JOD'iečiai rūpinasi ne tik rajono jaunimo laisvalaikiu, jiems rūpi ir jo saugumas.

Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, Švenčionių skyriaus nariai neliko abejingi. JOD'iečiai prisidėjo prie kitų Jaunimo organizacijos DARBAS skyrių Lietuvoje, atlikdami savo pilietinę pareigą - uždegdami žvakutę ir pagerdami 1991 m. sausio 13-ąją kovojusius už Lietuvos laisvę.

Sausio 23 dieną skyriaus narius aplankė Jaunimo organizacijos DARBAS Švenčionių skyriaus įsteigėja ir garbės pirmininkė Inga Varnienė. Susirinkimo metu buvo pristatyta struktūrinio dialogo svarba, jaunimo vaidmuo jame bei kiti jaunimui aktualūs švietimo sistemos klausimai. JOD'iečiai turėjo dirbti grupėse. Kiekvieną grupė buvo gavusi tam tikrą klausimą ir jaunimo socialinės atskirties problemą, turėjo aptarti bei sugalvoti sprendimo būdą.

„Džiaugiuosi, kad jaunuoliai buvo įsitraukę į diskusiją, drąsiai kalbėjo, reiškė savo nuomonę. Smagu buvo stebėti tokį energingą ir kompetentingą jaunimą“, - kalbėjo mero patarėja, garbės pirmininkė Inga Varnienė.

Sausio 25 dieną Švenčioniškius aplankė mokymų vadovė Karolina Auglytė su linksma ir naudinga mokymų programa. JOD'iečiai žaidė įvairius praktinius žaidimus, diskutavo, mokėsi dirbti komandoje ir tiesiog puikiai leido laiką. Mokymai ypač buvo naudingi skyriaus naujokams, kadangi mokymų metu jie turėjo progą geriau pažinti vienas kitą ir gavo daug naudingų žinių. Skyriaus nariai liko be galo patenkinti turiningai praleistu laiku ir laukia Karolinos Auglytės atvykstant vesti mokymų kita svarbia tema.

„Sausio mėnesį buvome išties aktyvūs. Atlikome daug darbų, įgijome naujų žinių, kurių, be abejo, mums visuomet prireiks. Ateities planų turime taip pat nemažai, kuriuos su tokia darbinga ir aktyvia komanda būtinai įgyvendinsime“, - kalbėjo Jaunimo organizacijos DARBAS Švenčionių skyriaus pirmininkas Gintaras Steponėnas.