Mes turime 403 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3860
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28990
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76316
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Žeimenos upės krantus sujungė dar vienas tiltas

2014 m. vasario 15 d. šeštadienis Nr. 13 (1351)

Pabradės seniūnijoje, netoli Meškerinės kaimo, per Žeimenos upę ilgą laiką buvo medinis tiltas. Tuomet juo dažniausia naudojosi kariškai. Atkūrus Lietuvoje nepriklausomybę, neliko okupacinės kariuomenės, tad ir tilto priklausomybė bei priežiūra tarsi pakibo ore. O medis yra medis, ėmė tiltas ir sugriuvo. Ir kai jau atrodė, kad šiais laikais, kai amžinai trūksta pinigų, nieko čia kitaip nebus, kiek netikėtai prasidėjo naujo tilto statybos.

Gerus 3 mėnesius „Tilstos“ specialistai virino būsimo tilto karkasą, o prieš kurį laiką suvirintas tilto karkasas pradėjo savo kelią iš dešinio Žeimenos upės kranto į kairįjį. Panaudojus galingą kraną, tilto karkasas milimetras po milimetro, centimetras po centimetro ėmė judėti pirmyn ir per trejetą dienų sujungė Žeimenos krantus. Žinoma, iki galutinio tilto, kuris kainuos beveik 4 milijonus litų, dar nemažai darbų teks nuveikti. „Tilstos“ valdybos pirmininkas Arvydas Grigulis sakė, kad tiltas turėtų būti užbaigtas vasaros pradžioje, bet pėstieji galės juo naudotis kur kas anksčiau. Šio tilto statyba – ne pirmas objektas, kurį rajone stato „Tilsta“, ir ji savo darbus visada užbaigia. Prisiminkim kelio į Adutiškį rekonstrukciją, kai atrodė nerealu, kad toks ilgas kelio tarpas bus rekonstruotas taip greit. Pasirodė, kad galima. Tad ir tiltas bus laiku baigtas. Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, atvykęs pasižiūrėti, kaip vykdomas tilto perkėlimas, taipogi sakė esąs patenkintas „Tilstos“ darbu.

Algis JAKŠTAS