Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3403
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13590
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89620
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. vasario 26 d. trečiadienis Nr. 16 (1354)

Tragiška šimtadienio atomazga

Šimtadienis – graži abiturientų šventė, kai pradedama skaičiuoti paskutinį šimtą dienų, likusių iki brandos egzaminų. Praėjusį penktadienį, vasario 21 dieną, šimtadienį šventė ir Švenčionių rajono abiturientai. Gaila, bet graži jaunatviška šventė keturiems Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos abiturientams baigėsi tragiškai. Kaip rašoma Policijos departamento oficialiame pranešime, vasario 22 d. apie 5 val. 10 min. Kelio Švenčionys-Kaltanėnai-Utena 48 kilometre automobilis „Audi 80“ nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu sužaloti automobiliu važiavę J.P. (g. 1995 m.), V.M. (g. 1995 m.), R.J. (g. 1995 m.) ir J.Ž. (g. 1995 m.), kurie dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į ligoninę. Įtariama, kad automobilį vairavo J.P. Tos pačios vasario 22 d. vakare avarijos metu sužeista mergina V.M. nuo patirtų traumų mirė. J.P komos būsenos išvežtas į Vilnių, kiti du avarijos metu nukentėję jaunuoliai gydomi Švenčionių ligoninėje.

Taip liūdnai baigėsi šimtadienio šventė, prasidėjusi Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje, o vėliau persikėlusi į Kaltanėnuose esančią kavinę „Prie Žeimenos“. Visi trys eismo įvykio metu nukentėję jaunuoliai ir mirusi mergina mokėsi toje pačioje Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje. Vaikinas J.P., kuris, kaip įtariama vairavo automobilį, net neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Kyla logiškas klausimas, kaip žmogus, neturintis teisės vairuoti automobilio, sėda prie vairo. Juolab, kad ir automobilis buvo ne jo. Taip visa grandinė neatsakingų poelgių privedė prie tragiškų pasekmių. Ar eismo įvykio metu nukentėję jaunuoliai buvo blaivūs, paaiškės, kai bus gautas atsakymas iš ekspertų. Kas kaltas, kad linksma šimtadienio šventė baigėsi tragiškai? Matyt, tik jaunų žmonių neatsakingumas ir bus kaltas. Juk gyvenimiškas realybė – tai ne kompiuteriniai žaidimai, čia jau padarytos klaidos neištaisysi.

Algis JAKŠTAS

 

Greitį viršijęs vairuotojas bandė papirkti policijos pareigūnus

Šeštadienio, vasario 22-osios, popietę Švenčionių rajono kaimo keliu daugiau nei trisdešimčia kilometrų nei leistina lėkusio automobilio „Škoda Octavia“ vairuotojo kelionę nutraukė policijos pareigūnai. Pavojingu greičiu važiavęs vairuotojas nuo gresiančios atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimus bandė išsisukti pasiūlydamas pareigūnams kyšį.

Zadvarninkų kaime patruliavusiems Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnams KET pažeidęs E.M., gim. 1968 m., siekdamas išvengti atsakomybės už greičio viršijimą, bandė įsiūlyti 50 litų kyšį už tai, kad nebūtų surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Pareigūnai nesusigundė pinigais ir surašė protokolą.

Dėl šio įvykio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 227 str. (papirkimas) 4 d. Vairuotojui gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

 

Sučiupo degtindarį

Vasario 21 dieną, Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pareigūnams įkliuvo 31-erių metų degtindarys, miške plušantis prie savadarbio naminės degtinės gaminimo aparato.

Penktadienį vakare Nemenčinės miškų urėdijos Meros girininkijos miško masyve pareigūnai Pabradės miesto gyventoją V.M. užklupo kaip tik tuo metu, kai jis naminės degtinės aparatu jau buvo spėjęs pagaminti apie 1 litrą naminukės. Taip pat įvykio vietoje pareigūnai rado 900 litrų raugo.

Aparatas ir skystis paimti ir saugomi Švenčionių r. PK. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo. Informacija apie galimai „naminukę“ gaminančius asmenis buvo gauta iš kariškių.

 

Vagystės

Vasario 17 d. registruotas Vilniaus miesto gyventojo A.P. protokolas-pareiškimas, kad Labanoro seniūnijoje iš jam priklausančios sodybos kiemo pavogta aliumininė valtis. Padarytas nuostolis sudaro 700 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Vasario 18 d. registruotas Pabradės miesto gyventojos K.A. protokolas-pareiškimas, kad iš kambario dingo 3600 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Vasario 19 d. registruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo R.U. protokolas-pareiškimas, kad iš asmeninės banko sąskaitos neaiškiomis aplinkybėmis dingo 1400 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 214 str. 1 d.

Vasario 20 d. registruotas uždaros akcinės bendruomenės direktoriaus pareiškimas, kad Švenčionėlių seniūnijoje iš palikto darbo vietoje vilkiko IVECO pavogta 110 litrų dyzelinio kuro, sudaužytas keleivio durelių stiklas, išlaužtas duslintuvas bei pavogti 2 vnt. „Horsh black“ 235 amperų akumuliatoriai. Žala 3945 litai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Nukentėjo konflikto metu

Vasario 21 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionyse prie naktinio klubo esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje tarp jaunuolių kilusio konflikto metu buvo sumuštas J.B., gim. 1988 m., bei apgadintas jam priklausantis automobilis „Opel Vectra“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Smurtavo

Vasario 19 d. registruotas Švenčionėlių seniūnijos gyventojo A.G. pareiškimas, kad V.G. sumušė jo nepilnametį sūnų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

Vasario 22 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose L.S., gim. 1952 m., būdamas neblaivus (2,80 prom.), koja spyrė savo žmonai į galvą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės statistika

Nuo vasario 17 d. iki vasario 24 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 3 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 15 viešosios tvarkos pažeidimų, 1 sukčiavimas ir 5 chuliganizmo atvejai. Per savaitę įvykdytos 8 vagystės, įvyko 3 eismo įvykiai, iš jų 2 įskaitiniai, kurių metu 1 žmogus žuvo ir 4 buvo sužaloti, už KET pažeidimus nubausti 68 asmenys, sulaikyti 4 neblaivūs vairuotojai, rasti 3 lavonai, už administracinius teisės pažeidimus nubausti 83 asmenys, 3 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.

 

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 
Reklaminis skydelis