Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4894
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15081
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91111
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tarybos nariui Klipčiui – dar vienas šaukimas į teismą

2014 m. kovo 8 d. šeštadienis Nr. 19 (1357)

Rajono savivaldybės administracija įvykdė Švenčionių rajono apylinkės teismo prašymus įteikti šaukimus į teismus tarybos nariams liberalcentristams tėvui ir sūnui Rimui ir Rimantui Klipčiams. Galimai bandydami nutolinti užgriuvusius teismus dėl didžiulių skolų, abu Klipčiai galbūt vengia priimti teismų šaukimus, jeigu pagal gyvenamąją vietą teismas negali jų įteikti. Kadangi teismai tėvą ir sūnų užgriuvo tuo pačiu laiku, gali pasirodyti, kad tai viena byla. Tai tik sutapimas – bylos iškeltos abiems atskiros, ir ne po vieną. Vieša erdvė – ne namai, nepasislapstysi. Teismo prašymus įteikti šaukimus į teismus Klipčiams savivaldybės administracija įvykdė nesunkiai – įteikė prieš tarybos posėdį. Priešingu atvejus įteikti galėjo policija posėdžio metu.

Savivaldybę vėl pasiekė teismo prašymas – šįkart įteikti šaukimą į teismą Rimui Klipčiui (vyresniajam, kaip vadina kiti tarybos nariai). Teismas iškėlė prasiskolinusiam politikui bylą dėl beveik 42 tūkst. litų skolos, daugiau kaip 13 tūkst. litų delspinigių ir 5 proc. metinių palūkanų nuo priteistos sumos iki teismo įsakymo visiško įvykdymo, taip pat 415 litų bylinėjimosi išlaidų kreditoriaus UAB „NARJANTA“ naudai.

 

R. ir R. Klipčiai politikais būti siekia, o laikytis įstatymų nenori

Na, ir dovanėlę pateikė rinkėjai rajono savivaldybės administracijai ir rajono tarybai, šeimyniškai išrinkdami į tarybą tėvą ir sūnų Klipčius. Į Viešų ir privačių interesų įstatymą tėvas ir jo pavyzdžiu sekantis sūnus spjauna ir, užuot įvykdę politikų prievolę – deklaravę interesus ir turtus, laukia Vyriausios tarnybinės etikos komisijos prašymu teismo skirtų baudų, nors skolų kupra ir taip prie žemės lenkia...

Etikos komisijai, kurios pirmininkas yra liberalas Kęstutis Savickas, taip pat teko svarstyti Klipčių šeimyninį politinį tandemą dėl galimo LR valstybės politikų etikos kodekso nuostatų pažeidimo.  Ir Rimantas Klipčius, ir Rimas Klipčius pateikė Etikos komisijai prašymus nagrinėti klausimą jiems nedalyvaujant. Abu tarybos nariai svarstyti atskirai, bet komisijos sprendimai vienodi, tad informuojame apie abu kartu.

Komisijos pirmininkui Kęstučiui Savickui pasiūlius balsuoti už tai, kad Rimantas Klipčius pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų kodekso 4 straipsnio 1 dalies 4 punktu nustatytus skaidrumo ir viešumo principus. Etikos komisija nusprendė, kad abu tarybos nariai pažeidė Valstybės politikų etikos kodeksą, ir rekomendavo suderinti savo elgesį su Valstybės politikų kodekse ir kituose aktuose nustatytais valstybės politiko elgesio principais ir reikalavimais.

Kai sprendimą pasirašys Etikos komisijos pirmininkas Kęstutis Savickas, sprendimas bus paskelbtas spaudoje. Kol kas komisijos sekretorei nepavyksta prisikviesti pirmininką, tarsi šis vengtų savo pareigos.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis