Mes turime 267 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:649
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25779
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73105
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lietuvos Nepriklausomybės dienai – jaunimo pasirodymai

2014 m. kovo 15 d. šeštadienis Nr. 20 (1358)

Prieš 24 metus, 1990 metų kovo 11 dieną, Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba su Pirmininku Vytautu Landsbergiu priešakyje pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo aktą, kuriame buvo rašoma, kad atkuriamas 1940 m. svetimos jėgos panaikintas Lietuvos valstybės suverenių galių vykdymas ir Lietuva nuo šiol yra nepriklausoma valstybė. Iki visiško nepriklausomybės atkūrimo dar teko patirti nemažai išbandymų, bet šiandieną Lietuva - pilnateisė pasaulio valstybė, Europos Sąjungos ir NATO narė. Tai labai svarbu ir valstybei, ir kiekvienam jos piliečiui.

Rajono kultūros įstaigose ši svarbi data buvo minima šventės išvakarėse, o Kovo 11-ąją visi norintys galėjo įsilieti į sostinėje vykusius renginius.

Šventiniai renginiai prasidėjo Švenčionių kultūros centre, kur rinkosi rajono vadovai, tarybos nariai ir miesto gyventojai bei svečiai. Šventė prasidėjo valstybės himnu, kurį drauge su Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos jaunių choru, vadovaujamu Ilonos Vinikaitės, giedojo visi į minėjimą susirinkę žmonės.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga susirinkusius pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis. Jis pabrėžė šios šventės svarbą Lietuvai ir jos žmonėms, kvietė prisiminti tautos kovas už nepriklausomybę ir branginti laisvę. Susirinkusių į minėjimą laukė daug malonių akimirkų žiūrint šventinę programą, kurioje koncertavo Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos moksleiviai ir pedagogai. Skambėjo dainos, sukosi poros, o programą puikiai vedė Deividas Dubinovas. Labai prasminga ir gražu, kai Lietuvai svarbios dienos minėjime koncertuoja jaunimas – Lietuvos ateitis.

Algis JAKŠTAS