Mes turime 370 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4962
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21163
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97193
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vaikų ir tėvų sporto šventė

2014 m. kovo 19 d. trečiadienis Nr. 21 (1359)

Fizinis aktyvumas – ypač svarbus sveikos gyvensenos komponentas, kurį turime suformuoti jau vaikystėje. Todėl fizinio aktyvumo skatinimas turi būti vykdomas nuolatos ir šeimoje, ir mokykloje. Šio renginio tikslas buvo skatinti laisvalaikio leidimą kartu, siekiant aktyviau įtraukti tėvus į mokyklos gyvenimą.

Kovo 11-ąją, minint gražią ir prasmingą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Švenčionių pradinės mokyklos 3 c klasės mokiniai ir jų tėveliai susirinko mokyklos sporto salėje.  Greičio,  vikrumo ir ištvermės reikalaujančios sportinės  užduotys buvo sudėtingos. Tėvams teko kartu su savo vaikais bėgioti ir  šuoliuoti su kamuoliais, lenktyniauti greičio estafetėje, bėgti dviese porose Salėje emocijos liejosi per kraštus, aidėjo juokas, garsūs šūksniai, palaikymas. Juk taip norėjosi įrodyti, kad esi pats greičiausias, pats stipriausias, pats vikriausias, atkakliausias ir ,žinoma, drąsiausias! Labiausiai buvo laukiamos kvadrato varžybos, kurias  vaikai  žaidė su tėvais. Nenusileido nei mamos, nei tėčiai, nei vaikai. Tėveliai pasirodė „ne iš kelmo spirti“! Vaikams teko pakovoti, nes tėveliai nebuvo nusiteikę jiems nusileisti. Po atkaklios dvikovos buvo paskelbtos lygiosios.  Visai nesvarbu, kam sekėsi geriau, o kas atsiliko. Manau, kad laimėjo visi, kurie tą dieną atėjo į sporto salę ir paminėjo svarbią tautos istorijos datą. Džiugu, kad tėvai aktyviai ir gausiai dalyvavo renginyje, iš kurio visi išėjo su gera nuotaika ir simbolinėmis dovanėlėmis.

Puoselėdami mokyklos ir savo klasės tradicijas, bendradarbiaudami padėsime tinkamai formuotis bręstančiai asmenybei, suvokti fizinio aktyvumo naudą sveikatai  bei  tapti fiziškai aktyviais ne tik mokykloje, bet ir visą gyvenimą.

Ačiū tėveliams, kad poilsio dieną praleido prasmingai, sveikai ir savo pavyzdžiu parodė vaikams koks turėtų būti šeimos laisvalaikis.

Rasa ŠTUIKIENĖ

 
Reklaminis skydelis