Mes turime 544 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5816
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12226
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93975
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Projektas „Partnerystės sukūrimas Jaunimo garantijų schemos įkūrimui Vilniaus apskrityje“

2014 m. kovo 29 d. šeštadienis Nr. 24 (1362)

Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacija(VVDK) įgyvendina Europos KomisijosUžimtumo, Socialinių reikalų ir Įtraukties Generalinio Direktorato projektą „Partnerystės sukūrimas Jaunimo garantijų schemos įkūrimui Vilniaus apskrityje“ Nr. VP/2012/012/0046. Projekto partneriai yra Vilniaus teritorinė darbo birža, VšĮ Projektų valdymo ir mokymo centras, Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos darbo federacijos Jaunimo organizacija. Tai pirmasis pilotinis Europos Komisijos projektas Lietuvoje įgyvendinamas pagal JAUNIMO GARANTIJŲ INICIATYVĄ.

Šis projektas – šuolis jaunam bedarbiui asmeniui į pirmąją darbinę praktiką ir pirmąją darbo vietą !!!

Projektas apjungia 5 skirtingas organizacijas, veikiančias įdarbinimo tarpininkavimo, mokslo ir švietimo, darbdavių ir profesinių sąjungų atstovavimo srityse tam, kad sukurtų stiprų ir ilgalaikį bendradarbiavimo tinklą, nukreipiantį jaunimą į darbinę praktiką ir darbo vietą. Projektas itin efektyviai padeda jaunam asmeniui atrasti darbdavį, o darbdaviui – jauną darbuotoją.

Projekto tikslinė grupė – iš viso 200 jaunų asmenų (16-24 metų amžiaus) po 25 asmenis kiekvienoje iš Vilniaus miesto, Vilniaus rajono, Elektrėnuose, Trakų, Ukmergės, Širvintų, Švenčionių, Šalčininkų savivaldybių.

Vilniaus teritorinės darbo biržos  Švenčionių skyriuje balandžio 2, balandžio 29 ir gegužės 12 dienomis įvyks 3 seminarai, į kuriuos susirinks 25 Švenčionių krašto jaunuoliai. Seminarų metu jaunuoliai turės galimybę išgirsti ilgamečio darbdavio VVDK prezidento prof. Rimvydo Jasinavičiaus išmintį, kaip ieškoti darbo, kaip kilti karjeros laiptais. Seminarų metu VšĮ Projektų valdymo ir mokymo centro kolektyvas: direktorius Vaidotas Petronis, vykdančioji direktorė Ramunė Mereckienė ir projektų vadovė Rūta Gervelytė organizuos „Darbdavių mugę“ ir atsakingai nukreips į darbinę praktiką (arba darbo vietą) visus seminaruose dalyvaujančius jaunuolius.

2014.04.29 d. Švenčionių darbo biržoje vyks renginys, į kurį kviečiame visus Švenčionių krašto darbdavius susitikti su jaunuoliais, kurie ieško darbo. Darbdaviai gali susitikti su potencialiais jaunais darbuotojais. Kontaktinis asmuo besidomintiems darbdaviams: projekto vadovė Ramunė Mereckienė (tel. 8 699 09147, ramune@pvmc.lt).