Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1843
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12030
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88060
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gėriau, gėriau – pragėriau, arba Kiek neblaivių važinėja keliuose

2011 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis Nr. 60 (1107)

Yra gerai žinoma daina, kur skamba žodžiai: „Pragėriau žirgelį ir kamanėles“. Perfrazavus į dabartį, galima būtų pasakyti: „Pragėriau teisę vairuoti transporto priemones, o kartais ir pačias transporto priemones“. Sunku pasakyti, kiek gi piliečių vairuoja transporto priemones neblaivūs, bet ir tie skaičiai, kurie skelbiami policijos suvestinėse, gana įspūdingi.

Nuo gegužės 27 dienos, kai dažniau imta vykdyti prevencines priemones, kurių tikslas – išaiškinti neblaivius piliečius, vairuojančius transporto priemones, šalyje sulaikyti 1993 tokie asmenys. Akcijos neblaiviems vairuotojams išaiškinti buvo vykdomos ir ką tik praėjusį ilgąjį savaitgalį. Lietuvoje šios akcijos metu buvo patikrinti 9099 transporto priemonių vairuotojai, iš jų 199 buvo neblaivūs. 94 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 72 – vidutinis ir 33 – sunkus. Vilniaus apskrityje išaiškinti 36 neblaivūs vairuotojai, o iš tų 36 net 9 įkliuvo Švenčionių r. PK pareigūnams.

Sekmadienį vykdant akciją „Koridorius“, kai vairuotojų blaivumui patikrinti stabdomos visos be išimties transporto priemonės, Švenčionėliuose per valandą buvo sustabdyta apie 120 transporto priemonių. Vienas vairuotojas pripūtė 0,49 promiles, o kiti buvo blaivut blaivutėliai. Tiesa, tą dieną Švenčionėlių mieste įkliuvo dar du išgėrę piliečiai, vairavę transporto priemones. Vienas iš jų įvažiavo į tvorą Kaltanėnų gatvėje, o kitas ne tik girtas važiavo, bet ir teisės vairuoti transporto priemonę neturėjo.

Nuo gegužės 27 dienos Švenčionių rajone išaiškinta 60 neblaivių vairuotojų, 26 iš jų nustatytas lengvas girtumas, 6 – vidutinis, 3 – sunkus, 2 vairuotojai vengė pasitikrinti blaivumą, 14 vairavo neblaivūs ir be teisių, 3 piliečiai neblaivūs įkliuvo pakartotinai, 7 neblaivūs padarė avarijas. Per tą laikotarpį iš viso išaiškinti 858 KET pažeidimai, iš jų 127, kuriuos padarė dviratininkai ir pėstieji. Beje, dviratininkai kaip ir anksčiau važinėja gerokai įkaušę, nes 15 nustatytas lengvas girtumas, o 40 – vidutinis ir sunkus. Kaip matome, sudėjus visus neblaivius vairuotojus, gaunamas nemažas skaičius. Tai tie, kurie įkliuvo policijos pareigūnams. O kiek jų važinėja keliuose ir gatvėse? Keista, kad žmonės negalvoja apie savo ir kitų saugumą, nebijo nei baudų, nei kitų sankcijų.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis