Mes turime 391 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4337
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20538
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96568
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bendradarbiaudami pasieksime daugiau

2014 m. balandžio 19 d. šeštadienis Nr. 30 (1368)

Tėvai turi ir nori žinoti, kuo mokykloje gyvena jų atžalos, kokie jų pasiekimai, laimėjimai, problemos šeimos ir mokyklos. Bendradarbiavimas ir bendros nuostatos duoda daug geresnių vaiko ugdymo rezultatų.

Džiugu, kad jau daug metų kovo mėnesį mokykloje vyksta tradicinė tėvų savaitė. Šios savaitės veiklos tikslas – stiprinti mokyklos bendruomeniškumą, tęsti bendradarbiavimo tradicijas, formuoti pirmuosius vaiko karjeros įgūdžius. Norėjome pateisinti atvykusių tėvų lūkesčius – geriau pažinti vaiką, būti arčiau mokyklos, pažinti aplinką, kurioje mokosi vaikas, pateikti idėjų, pasiūlymų mokyklos veiklos tobulinimui, padėkoti ir padėti mokytojams.

Pedagogai pastebėjo, kad tėvams rūpi, kas vyksta ugdymo įstaigoje, jie nori būti reikšmingi ir reikalingi, nori kartu dalyvauti ugdymo procese. Todėl tėvai noriai ir aktyviai vedė pamokas: vaikai pramoko lankstyti servetėles stalo papuošimui, pynė juostas, sužinojo apie miško turtus, senovinių monetų istorijas, siuvo lėles, kepė blynus, picą, sportavo, rašė diktantą, klausė mamyčių sekamų pasakų, stebėjo Z.Žemaičio gimnazijos folklorinio ansamblio „Aušrela“ pasirodymus.

Iš viso tėvai vedė 33 pamokas: 12 dailės ir technologijų, 7 lietuvių kalbos, 7 pasaulio pažinimo, 6 kūno kultūros, 1 matematikos, stebėjo lietuvių kalbos, kūno kultūros, muzikos, dorinio ugdymo pamokas.

Prasmingos buvo ir ekskursijos į tėvų darbovietes, kurių buvo 19. Mokiniai lankėsi Švenčionių ir Adutiškio pasienio užkardoje, siuvykloje, Švenčionių rajono policijos komisariate, gėlių salone „Ievos pievos“, Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, UAB Fortum Švenčionių energijoje, Cirkliškio dvare, Nalšios muziejuje, gimnazijos kalbų kabinete.

Kovo pradžioje mokyklos koridoriuose šurmuliavo garsioji Kaziuko mugė, kurioje galėjai nusipirkti ką tik panorėjęs. Pirkėjus džiugino mamų kepinių ir kitų skanėstų įvairovė, rankdarbiai, net sūrį galėjai įsigyti. Akimirksniu buvo parduotas ir mokyklos laikraštukas „Pradinukas“.

Visose klasėse vyko nuotraukų paroda „Šeimos kelionė“, o koridoriuose galėjome pamatyti gėlių piešinius skirtus mamytėms.

Ši savaitė padėjo tėvams pasijusti reikšminga mokyklos bendruomenės dalimi. Ačiū jiems už aktyvumą ir kūrybiškumą.

Rasa ŠTUIKIENĖ

 
Reklaminis skydelis