Mes turime 573 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3572
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28702
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76028
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Prasidėjo mero ataskaitos gyventojams

2014 m. gegužės 3 d. šeštadienis Nr. 33 (1371)

Rajono savivaldybės tarybai patvirtinus 2013 metų veiklos ataskaitą, prasidėjo tradiciniai rajono mero Vytauto Vigelio susitikimai su gyventojais, kuriems jis tiesiogiai atsiskaito apie praėjusiais metais rajone nuveiktus darbus, išklauso gyventojų vertinimus, pastabas, pasiūlymus.

Balandžio pabaigoje tokie susitikimai vyko Švenčionėlių seniūnijoje, Trūdų ir Pašaminės kaimuose.

Bendraudamas su gyventojais meras palietė aktualiausias sritis, o išsamiai apie nuveiktus darbus ir padėtį rajone žmonės galės pasiskaityti savivaldybės išleistoje iliustruotoje knygelėje, kurią gavo susitikimuose.

Drauge su meru rinkėjus aplankė ir Seimo narys, kultūros ministras Šarūnas Birutis. Pirmą kartą po Seimo rinkimų besilankydamas Trūduose ir Pašaminėje Šarūnas Birutis sakė pirmiausia norintis padėkoti rinkėjams už pasitikėjimą, kurį jis stengiasi pateisinti savo nuoširdžiu darbu. Pasak jo, prieš eidamas į kultūros ministro pareigas nemanęs, kad kultūra yra tokia svarbi, jau pirmomis darbo ministerijoje dienomis įsigilinęs į jam naują sritį (Š.Birutis yra teisininkas ir ekonomistas, - red.) suprato, kad kultūros vertybės yra didžiausi valstybės turtai. Todėl subūrus labai darbingą komandą per rekordiškai trumpą laiką pavyko pakelti Kultūros ministeriją ir valdžios požiūrį į kultūrą į visai kitą lygmenį. Per dešimtmetį pirmą kartą Kultūros ministerija pradėjo valdyti europines lėšas. Tą pajuto ir mūsų rajonas – suaktyvėjo kultūros objektų atnaujinimas, net Švenčionių miesto centre stovinčiai apverktinos būklės cerkvei nušvito galimybė išlikti ir atsinaujinti. Kultūros ministrui Šarūnui Biručiui padedant lengviau prasiveria ir kitų ministerijų durys. Sparčiai pajudėjo ir mokyklų, sveikatos apsaugos įstaigų renovacija, socialinės paskirties objektų statyba. Kelių direkcija šiais metais skyrė dvigubai daugiau lėšų negu ankstesniais metais.

Gyventojai mielai klausėsi svečių pasakojimų, vieną kitą klausimą pateikė patys. Į klausimus atsakinėjo ir pasirengę ieškoti sprendimų buvo visi drauge – meras, Seimo narys, taip pat ir Švenčionėlių seniūnas Antanas Juodaitis, po miesto seniūnijos prijungimo vadovaujantis bene didžiausiai seniūnijai. Gyventojams labiausiai rūpi iš pirmo žvilgsnio paprasti dalykai: žvyrkelių asfaltavimas, vandentiekio ir nuotekų plėtra, pensijų didinimas, nuo balandžio 1 d. įvestos atliekų rinkliavos niuansai. Viską galima būtų išspręsti, tik kad, sako, lėšų trūksta. Štai žvyrkelių programa sustabdyta, vandentiekio ir nuotekų plėtros projektų kiek buvo tiek – dalis laimingųjų patogumus turi, kitiems tenka laukti, gal bus vykdomi kokie projektai. O juk projektais pasinaudojus rajone padaryta išties daug darbų.

Irena PAULIUEVIČIENĖ