Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2123
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12310
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88340
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Iš konkurso Lukas su Arnoldu parvežė medalius

2014 m. birželio 11 d. trečiadienis Nr. 44 (1382)

Gegužės 30 – birželio 3 d. Vilniuje vyko jau trečiasis tarptautinis jaunimo muzikos festivalis-konkursas „Su muzika per Europą“. Jį organizuoja Vilniaus Juozo Talat-Kelpšos konservatorija, VšĮ „Musica Vitale“, globoja LR ambasada Italijoje, Italijos Respublikos ambasada Lietuvoje, partneriai – Lietuvos edukologijos universitetas, Italų kultūros institutas. Šio festivalio-konkurso tikslas suaktyvinti ir tęsti kultūrinį-švietėjišką Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimą tarp muzikos, meno mokyklų, gimnazijų, konservatorijų. Tarptautinis festivalis-konkursas skirtas supažindinti jaunuosius atlikėjus ir klausytojus su italų kompozitorių kūryba, ugdyti atlikimo įgūdžius, meninį skonį, atskleisti jaunųjų talentų galimybes ir gebėjimus, dalintis gerąja metodine-pedagogine patirtimi.

Čia dalyvavo atlikėjai iš Lietuvos, Italijos, Rusijos, Belgijos. Mokytojams buvo surengti seminarai. Kaip sveikindamas nugalėtojus sakė vertinimo komisijos pirmininkas italas profesorius Andrea Coen, čia susirinko vaikai virtuozai, kurie atvyko tapti nugalėtojais tarp nugalėtojų, kurie turi būti įvertinti bei pagerbti ir grįžę į namus – mokykloje, rajone.

Šiame konkurse festivalyje jau antrą kartą dalyvauja ir Švenčionėlių meno mokyklos mokytojos metodininkės Loretos Šidlauskienės jaunieji pianistai Lukas Kuleš ir Arnoldas Leleika. Pernai berniukai tapo diplomantais, o štai šiemet išdidžiai grįžo į Švenčionėlius jau su laureatų medaliais.

Luko ir Arnoldo mokytoja sakė esanti patenkinta savo mokinių laimėjimu – jie puikiai pagrojo sudėtingus kūrinius, o vertinimo komisija atkreipė dėmesį į kasmet tobulėjančią atlikimo techniką.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis