Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4994
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23538
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70864
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Joninių vainikėliai plukdyti Švento ežere

2014 m. birželio 28 d. šeštadienis Nr. 48 (1386)

Prosenovinė Joninių (Rasų) šventė paprastai švenčiama gražiame gamtos kampelyje, kur susilieja žemės, oro ir vandens stichijos. Pašaminiškiai džiaugiasi turėdami tokią vietą – paplūdimį prie Švento ežero. Lengvai banguojantis vanduo švelniai priima plukdomus vainikėlius, o ūksmingose pašlaitėse augantys paparčiai, sakoma, Joninių naktį pražystantys...

Pašaminės kaimo klubo vedėja Dalė Basiūnienė ir šiemet sukvietė visus į paežerę Joninių švęsti. Jos parengti vaikučiai buvo pasipuošę iš lauko gėlių nupintais vainikais ir parodė savo programėlę, deklamavo eilėraščius, dainavo dainas, kartu su kitais jaunuoliais ėjo plukdyti vainikėlių.

Prie kaitraus Joninių laužo susirinkę Jonai ir Janinos buvo pasveikinti ir apvainikuoti ąžuolų vainikais, kartu su šventėje dalyvavusiu Švenčionėlių kultūros centro moterų vokaliniu ansambliu „Gabija“ (vadovė Vanda Miloš) jiems sudainuota „Ilgiausių metų“.

D.Basiūnienė už pagalbą rengiant Joninių šventę sakė esanti dėkinga Švenčionėlių miesto kultūros centrui, Švenčionėlių seniūnijai, verslininkui Gintarui Steponėnui, ūkininkui Izidoriui Balčiūnui, už laužą – Gintarui Tarvydui.

Irena POŽĖLIENĖ