Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5219
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23763
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71089
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Meno ir amatų šventė „Tarp Kūnos ir Meros vingių“

2014 m. liepos 9 d. trečiadienis Nr. 51 (1389)

Strūnaičio seniūnijos apylinkės turtingos savo praeitimi, archaiškumu. Gerai išlikusi tradicinė kultūra, savita architektūra ir papročiai. Siekiant išsaugoti, puoselėti ir perduoti visa tai bendruomenės žmonėms, buvo sukurtas bendras Strūnaičio ir Vidutinės filialų projektas meno ir amatų šventė „Tarp Kūnos ir Meros vingių“. Renginių ciklas – tai pradžia bendradarbiaujant keliems kaimams, jungiant bendruomenę per kultūrą. Projektas skirtas Vidutinės ir Strūnaičio kaimo žmonėms, taip pat Strūnos  socialinės globos namų gyventojams.

Saulėtą ir šiltą birželio 21-osios pavakare Vidutinės filialo kiemelyje vyko projekto renginys meno ir amatų šventė „Tarp Kūnos ir Meros vingių“.

Nupinsim dainų ir šokių kelią nuo Strūnaičio iki Vidutinės...Tokiais skambiais žodžiais vedėja Jolanta Olechnovič pradėjo renginį, trukusį iki vėlaus vakaro, iki pat smagiai spragsinčio Joninių laužo.

Vidutinės filiale – bibliotekoje vyko Strūnaičio seniūnijos jaunųjų fotomenininkų Gitanos Pavliukevičiūtės ir Domanto Umbraso fotografijų paroda. Veikė amatininkų kiemeliai, vyko papuošalų ir darbų paroda – pardavimas, kurią pristatė Edita Krinickaitė  ir Strūnos socialinės globos namų gyventojai. Visus susirinkusius į šventę linksmino Vidutinės filialo vyrų kapela, moterų folkloro ansamblis, Strūnaičio filialo kapela „Merkūna“. Galima buvo pasivaišinti gydomosiomis arbatomis iš žolininkės Rasos Breidokienės kolekcijos, medžiotojų patiekalu „Šurpa“, kuris čia pat kunkuliavo puode ant ugnies.

Buvo pagerbta Vidutinės kaimo ilgaamžė senolė Monika Rukša, o varduvininkams Jonams ir Janinoms uždėti ąžuolo vainikai, įteiktos padėkos meno mėgėjų kolektyvams.

Šventė baigėsi Joninių laužo uždegimu ir vakarone.

Marytė DEGIENĖ