Mes turime 554 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5137
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11547
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93296
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lietuvos Respublikos himną giedojo ir Pašaminėje

2014 m. liepos 9 d. trečiadienis Nr. 51 (1389)

Sekmadienį Lietuva šventė Mindaugo karūnavimo dieną. Šventinius renginius iškilmingai vainikavo Lietuvos Respublikos himno giedojimas. Ši tradicija gyvuoja šeštus metus iš eilės – Lietuvoje ir užsienyje gyvenantys lietuviai dalyvauja akcijoje „Vardan tos Lietuvos vienybė težydi“ ir Valstybės dienos proga vienu metu gieda Tautišką giesmę.

Šiemet devintą valandą vakaro ir sostinėje, ir kituose šalies bei užsienio miestuose ir miesteliuose, ir net atokiose vietovėse taip pat skambėjo Lietuvos Respublikos himnas, sujungiantis nematomomis, bet tampriomis gijomis viso pasaulio lietuvius. Sekmadienį, liepos 6 d., Vingio parke vykusiame Dainų šventės baigiamajame koncerte himną giedojo ir tautiniais kostiumais pasipuošusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir kiti valstybės vadovai bei garbingi svečiai.

Jau ne pirmus metus „Tautiška giesmė“ skamba ir Pašaminėje, prie kryžiaus, kuris ženklina senovėje čia buvusios bažnyčios vietą. Renginys sutraukia nemažą būrį ne tik pašaminiškių, bet ir vaizdingas šio kaimo apylinkes pamėgusių vasarotojų.

Valstybės dienos proga kaimo klubo vedėja Dalė Basiūnienė suorganizavo ir vaikų piešinių parodėlę „Čia gimėm, čia augom, čia žemė gimta“, vyko piešimo ant stiklo ir akmens užsiėmimai. Su dideliu entuziazmu ir itin kūrybingai čia pasirodė penkiametis Mykolas Butautis.

Susirinkusiems giedoti himno Danutė Bagdonavičienė papasakojo apie šią visuotinę akciją, trumpai priminė Lietuvos valstybės sukūrimo istoriją. Jos parinktus pačius gražiausius žodžius apie Lietuvą papildė ir vaikų deklamuojami eilėraščiai.

Irena POŽĖLIENĖ