Mes turime 526 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9169
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15579
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97328
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Į stovyklą!

2014 m. liepos 26 d. šeštadienis Nr. 56 (1394)

Savaitės pradžioje Švenčionėlių miesto centre šurmuliavo kuprinėmis, miegmaišiais, kilimėliais ir kitais į gamtą išsirengusio turisto atributais nešini jaunuoliai. Jie susėdo į Švenčionių PUC ir UAB „Egsis“ mikroautobusus, didžiausius mantos nešulius sukrovė į priekabą ir puikiai nusiteikę išbildėjo link Lakajos ežero.

Su jaunimu daug dirbanti ir įvairius jiems skirtus projektus įgyvendinanti Inesa Bagdonienė papasakojo, kad 34 jaunuoliai su vadovais rengiasi stovyklauti gamtoje. Margaspalviame būryje maišėsi daugelio rajone veikiančių jaunimo organizacijų atstovų. Jau trečius metus vykstančiame vasaros poilsio projekte, finansuojamame iš Švenčionių rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos programos, šiemet dalyvauja Lietuvos šaulių organizacijos Švenčionių rajono 13-oji kuopa, Jaunimo organizacijos „Darbas“ Švenčionėlių skyrius, Zigmo Žemaičio gimnazijos neformali jaunimo grupė, Švenčionių kultūros centro atvira jaunimo erdvė ir kiti, jokioms organizacijoms nepriklausantys jaunuoliai. I.Bagdonienė paaiškino, kad į stovyklautojų būrį pakviesti ir niekur nedirbantys ar nesimokantys jaunuoliai, o tai mažina jų socialinę atskirtį, padeda susirasti draugų ir skatina bendravimą.

O stovyklos programa numatyta turininga ir įvairiapusė: plaukimas baidarėmis, naktinis orientacinis žygis, sukarinta veikla, komandos formavimo užsiėmimai ir kita. Stovyklautojai tvarkys ir stovyklaviečių, kuriose ilsėsis, aplinką. Žinoma, visi stiprinsis ir kareiviška koše. Orientacinio naktinio žygio metu kiekvienas galės pasitikrinti teorinių užsiėmimų metu gautas žinias.

Šios stovyklos vadovas Lietuvos šaulių sąjungos Švenčionių r. 13-osios kuopos vadas Anatolij Sivoj, instruktoriai Kęstutis Pilipavičius ir Laura Vinciūnaitė, neformaliojo ugdymo vadovai Lijana Špakova ir Povilas Bagdonas.

Irena POŽĖLIENĖ