Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5874
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27761
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71744
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Trečiasis paplūdimys prie Žeimenos upės jau įgauna gražų ir išpuoselėtą veidą

2014 m. rugpjūčio 6 d. trečiadienis Nr. 59 (1397)

Švenčionėlių bendruomenė „Žeimena“ (pirmininkė Danutė Vigelienė) vykdo pagal „Vietos plėtros 2009-2014 metų strategija“ prioritetą „VVG teritorijos atnaujinimas ir plėtra siekiant gerinti gyventojų gyvenimo kokybę“ projektą „Žeimenos paplūdimio, sporto ir vaikų žaidimų aikštelių įrengimas ir pritaikymas Švenčionėlių bendruomenės poreikiams tenkinti“.

Daugelis vietinių gyventojų ir Švenčionėlių miesto svečių jau pastebėjo ir džiaugiasi III Žeimenos upės paplūdimyje vykstančiais teigiamais pasikeitimais. Čia atsirado daugiau erdvės ir civilizuotam žmonių poilsiui skirtų įrenginių. Jau įrengtas tvirtas ir patogus tiltas į Žeimenos upę, pėsčiųjų takas, pastatytas informacinis stendas, dvi persirengimo kabinos, 6 šiukšliadėžės, 6 suolai, dvivietis tualetas, sūpynės ir sūpynės-svarstyklės, smėlio dėžė su stogu, du stalai su suolais. Smėliu išpiltas 558 kv. m paplūdimys, įrengta 375 kv. m tinklinio aikštelė, kurios smėliu išpilta dalis yra 180 kv. m. Visi paplūdimio statiniai yra suręsti patvariai, yra patogūs ir saugūs naudoti, nudažyti natūraliomis prie aplinkos derančiomis spalvomis. Projekto darbų rangovas UAB „Žeista“.

Projekto vykdymo metu išaiškėjo ir papildomi dalykai – pirmiausia būtinybė įrengti stulpelius, užtveriančius įvažiavimą automobiliams į paplūdimio teritoriją, nes daugelis poilsiautojų atrodytų su automobiliu ir į upę įbristų. Kadangi paplūdimio teritorija nėra didelė, o dabar jau ir sutvarkyta bei pritaikyta poilsiautojų patogumui, tai jį niokoti automobilių ratais ir drumsti poilsiautojų ramybę tikrai nevalia. Automobiliams pasistatyti vieta numatyta aikštelėje prieš pat paplūdimį.

Šio projekto įgyvendinimas yra laukiamas daugelio Švenčionėlių miesto gyventojų ir svečių. Juk, pasak projekto sumanytojų, Žeimenos upės skardžiai, pušynais apaugusios pakrantės gražūs ir vaizdingi, tačiau visa tai nėra pritaikyta viešam visuomeniniam naudojimui. Paplūdimyje prie Žeimenos upės Kranto gatvėje Švenčionėlių mieste vasarą tradiciškai rengiamos šventės, čia lankosi labai daug žmonių, mėgsta ilsėtis švenčionėliškiai ir atvykstantys turistai su šeimomis, todėl įrengti ir sutvarkyti viešąsias erdves ir pritaikyti jas gyventojų poreikiams buvo tiesiog būtina. Šis paplūdimys yra masinio susibūrimo vieta įvairiu metų laiku, todėl jį tinkamai įrengus juo žmonės galės naudotis patogiai ir saugiai. Juk nesutvarkytoje teritorijoje poilsiauti daug pavojingiau negu tam specialiai pritaikytoje.

Švenčionėlių „Žeimenos“ bendruomenės vykdomo projekto „Žeimenos paplūdimio, sporto ir vaikų žaidimų aikštelių įrengimas ir pritaikymas Švenčionėlių bendruomenės poreikiams tenkinti“ darbai jau eina į pabaigą. Bendruomenė dar planuoja surengti talką ir prisidės prie jo galutinio užbaigimo savanorišku darbu, kurio numatyta per 100 valandų. Talkininkai valys pakrantes, surinks paupyje šiukšles, valys krūmokšnius, pasodins medelių ir t.t. paplūdimyje dar bus pasėta ir žolė, kuri tarsi įrėmins smėliu užpiltą tinklinio aikštelę, atskirs smėlėtąją paplūdimio zoną nuo poilsinės ir sukurs estetišką ir skoningą vaizdą. Na, o mes visi – ir Švenčionėlių gyventojai, ir svečiai turime būti rūpestingi ir atsakingi, kad visi Žeimenos III paplūdimio įrenginiai kuo ilgiau mums tarnautų ir džiugintų.

Irena POŽĖLIENĖ