Mes turime 528 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8235
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14645
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96394
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių „Aitvaras“ – futbolo turnyro nugalėtojai

2014 m. rugpjūčio 13 d. trečadienis Nr. 61 (1399)

Šeštadienį, rugpjūčio 9 d., stadione prie Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos vyko mini futbolo turnyro Švenčionių rajono savivaldybės mero taurei laimėti finaliniai susitikimai. I vieta ir pagrindinė mero taurė iškeliavo į Švenčionėlius „Aitvaro“ komandai finale nugalėjus Švenčionių „Kūną“, pastarajai atiteko II vieta. Trečiąją vietą pelnė Pabradės komanda, ketvirtąją – Ignalinos komanda, penktąją – Ignalinos r. Didžiasalio k. „Salos“ komanda.

Pasak Papildomo ugdymo centro direktoriaus Stanislavo Podvoiskio, kadangi šią vasarą didžioji pasaulio žmonijos dalis gyveno futbolu (nuo birželio 12 d. iki liepos 13 d. Brazilijoje vyko Pasaulio futbolo čempionatas), tai įkvėpti Pasaulio futbolo čempionato nepakartojamų emocijų švenčioniškiai nusprendė tarsi pratęsti šią futbolo šventę ir surengė futbolo čempionatą mero taurei laimėti. Čempionatą padėjo suorganizuoti Lietuvos gatvės vaikų ir jaunimo futbolo asociacija, kurios prezidentu yra S.Podvoiskis. Jame dalyvavo septynios jaunųjų futbolininkų komandos: Pabradės, Ignalinos, net trys Švenčionių komandos, Švenčionėlių ir Ignalinos r. Didžiasalio. Kad visi galėtų pasimėgauti žaidimu, išbandyti savo meistriškumą, puikiai praleisti dar vieną vasaros mėnesį, kiekviena komanda iki pusfinalių žaidė net po 6 varžybas, t.y. kiekviena varžėsi su kitomis šešiomis. Taigi ir Švenčionių mero taurės futbolo varžybos tęsiasi mėnesį. Gražaus futbolo, sportiško azarto, noro nugalėti ir sugebėjimo kovoti iki galo šiame čempionate taip pat netrūko. O ir krūvis žaidėjams, komandų vadovams, treneriams, teisėjams ir organizatoriams buvo didžiulis, juk varžybų buvo daug, o tai pareikalavo nemažai fizinių ir emocinių pastangų.

Prie čempionato organizavimo svariai prisidėjo „Kūnos“ treneris Česlovas Širvinskas, Pabradės – Kazimieras Kondratavičius, Švenčionėlių – Tadas Garla ir Raimondas Turla, Ignalinos – Tadas Bernotas, „Kūnos“ žaidėjas Arnas Ambrasas, teisėjas Lukas Babachinas – jiems nuoširdi padėka.

Po atkaklių kovų čempionato nugalėtojams buvo įteiktos taurės ir medaliai.

Irena POŽĖLIENĖ