Mes turime 275 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4343
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22887
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70213
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių kultūros centras kviečia miestelėnus įsijungti į naujas veiklas

2014 m. rugsėjo 17 d. trečiadienis Nr. 70 (1408)

Švenčionėlių miesto kultūros centras ir jo filialai aktyviai užsiima projektine veikla – jau įgyvendintas ne vienas įdomus ir visuomenei naudingas projektas, o tą sąrašą kasmet papildo vis nauji sumanymai ir veiklos, kurioms įgyvendinti teikiami projektai. Didžioji dalis Švenčionėlių kultūros centro kūrybinių darbuotojų teikiamų projektų gauna finansavimą ir dar labiau paįvairina bei praturtina kultūros centro gyvenimą, sudaro sąlygas kuo daugiau žmonių įtraukti į meno mėgėjų kolektyvus, įvairius renginius ir užsiėmimus.

Artimiausiu metu čia startuoja du, finansavimą gavę projektai. Sarių filialas kvies į regioninį liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalį „Ant Sarios krantų“, projekto vadovas filialo direktorius Antanas Buinauskas. O Švenčionėlių kultūros centras įgyvendina projektą „Mokymų ciklas „Kūrybos namai sveikatai ir laimei“, projekto vadovė Švenčionėlių kultūros centro meno vadovė Vida Vilutienė. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba pagal Teigiamo meno poveikio žmogaus sveikatai ir socialinei gerovei skatinimo programą.

Pasak V.Vilutienė, didėjantis gyvenimo tempas ir pokyčiai reikalauja pokyčių, naujų darbo formų ieškoti ir kultūros centro veikloje, visuomenei pasiūlyti įdomesnių ir įtraukiančių veiklų, kurios skatintų žmonių kūrybiškumą, tarpusavio bendravimą, mažintų socialinę atskirtį, padėtų žmonėms rasti dvasiškai praturtinančių užsiėmimų. Juk teigiamas bet kokios meninės veiklos poveikis žmogui buvo pastebėtas jau senovėje. Piešiniai, skulptūrėlės, dainos, muzika, ritualinės apeigos nuo senų senovės buvo neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis. Mokslo įrodyta, kad dailė, muzika, daina, šokis, teatras ir kitos meno rūšys labai svarbūs veiksniai fizinei, psichinei ir dvasinei sveikatai palaikyti bei atkurti. Juk kuo žmogus geriau moka išreikšti save, tuo jis jaučiasi visavertiškesnė, tvirtesnė ir nepakartojama asmenybė. Taip yra todėl, kad dalyvaujant kūrybiniame procese patenkinamas vienas iš svarbiausių pamatinių žmogaus poreikių – patirti gyvenimo pilnatvę, saviraišką. Šiuolaikinio pasaulio tempas reikalauja iš žmogaus daug dvasinių jėgų, kad kasdien patiriamas stresas nedarytų neigiamo poveikio žmogaus darbui, šeiminiams gyvenimui ir socialiniam bendravimui.

Švenčionėlių kultūros centre įgyvendinant projektą „Mokymų ciklas „Kūrybos namai sveikatai ir laimei“ miestelio gyventojams bus pasiūlytas platus spektras veiklų ir užsiėmimų: sutartinių giedojimas, dailės terapija, kalėdinių giesmių giedojimas, poezijos vakarai, įvairių rankdarbių užsiėmimai ir t.t. Visi užsiėmimai norintiems juose dalyvauti – nemokami, juos ves kiekvienos srities profesionalas arba amato žinovas.

Švenčionėlių kultūros centro administracija, projekto vadovė V.Vilutienė kviečia visus, besidominčius įvairiomis saviraiškos formomis, turinčius idėjų, norinčius ko nors nauja išmokti ir patirti kūrybos džiaugsmą, ateiti į kultūros centrą ir įsijungti į užsiėmimus, kurių grafikas bus paskelbtas vėliau. Projekto uždarymui numatytas didelis adventinis renginys.

Švenčionėlių kultūros centre turiningai praleisti laisvalaikį galima ne tik minėto projekto užsiėmimuose, čia laukiamas kiekvienas, kuris nori šokti, dainuoti, vaidinti, groti. Į savo gretas naujus narius mielai priimtų ir vyresnio amžiaus žmonių šokių kolektyvas, ir folkloro, vokalinis ansambliai, kaimo kapela, mėgėjų teatro trupė ir kiti. Švenčionėlių kultūros centro kolektyvai dažnai vyksta į koncertus po rajoną, po Lietuvą ir net į užsienio šalis, todėl ne tik patenkinamas saviraiškos poreikis, bet ir plečiamas akiratis. Čia tikrai galima įdomiai ir turiningai praleisti laisvalaikį, susirasti naujų draugų ir būti linksmesniems bei sveikesniems. Juk kas dainuoja, šoka, piešia, keliauja, bendrauja, tam tikrai nėra laiko nei liūdėti, nei sirgti...

Irena POŽĖLIENĖ