Mes turime 571 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3565
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28695
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76021
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vaikai keliavo sveikatingumo taku

2014 m. rugsėjo 20 d. šeštadienis Nr. 71 (1409)

Liaudies išmintis sako: „Judėjimas – sveikata“. Aktyvus, kryptingai orientuotas poilsis – nauda kūnui ir sielai. Švenčionėlių socialinių paslaugų centro vaikai aktyviai dalyvavo Švenčionių visuomenės sveikatos biuro remiamame projekte „Dešimt dienų sveikatingumo taku“.

Savaitė prasidėjo sportinėmis varžybomis „Sportuok ir būsi sveikas“. Jų metu vaikai ne tik dalyvavo estafečių rungtyse, bet ir žaidė kvadratą, suko lankus. Lankų sukimo rungtyje aktyviai dalyvavo ir darbuotojos, joms puikiai sekėsi.

Saulėtą rudens dieną Ignalinos pramogų parke „Žuvėdra“, išklausę instruktoriaus nurodymus ir uoliai juos vykdydami, vaikai vieną po kitos įveikinėjo, atrodo neįveikiamas, kliūtis, kilo į aukščiausią pušyje įrengtą aikštelę ir drąsiai skriejo virš ežero.

Į svečius atvykusi gydytoja pediatrė Aldona Deveikienė papasakojo vaikams, ką reiškia būti sveikam, kaip paties žmogaus elgesys įtakoja jo sveikatą, ypač pabrėžė sveikos mitybos svarbą organizmui. Atsinešta vaizdine medžiaga pademonstravo, kaip rūkymas ir alkoholis keičia žmogaus išvaizdą per tam tikrą laikotarpį.

Vyko diskusija ir apie žalingų įpročių žalą organizmui. Diskusijoje dalyvavę vaikai vardino priežastis, kodėl jie prieš žalingus įpročius. Visi vieningai buvo už sveiką gyvenimo būdą.

Kad kūnas ir siela būtų sveiki, svarbu ne tik aktyviai sportuoti, bet ir gerai pailsėti. Geriausias vaistas nuo visų negalavimų ir krizių – poilsis gamtoje. Todėl savaitgalį susirinkę būtiniausius daiktus, apsirūpinę maisto produktais patraukėme link Sergelio ežero. Kad kelionė neprailgtų, pakeliui rinkome grybus. Prie ežero stūksančios šiukšlių krūvos mūsų neišgąsdino. Apsitvarkę aplinką, įsikūrėme stovyklavietę: pasistatėme palapines, užsikūrėme laužą, pasigaminome maisto. Neformalioje aplinkoje vaikai noriai bendravo, užsiėmė mėgstama veikla. Pailsėję, pasigrožėję nuostabiomis Sergelio ežero apylinkėmis, sutvarkę stovyklavietę grįžome atgal. Šios kelionės metu su vaikais buvo ir jų ištikimas draugas ir palydovas šuniukas Reksas.

Birutė LAPTEVA