Mes turime 413 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2926
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19127
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95157
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. rugsėjo 20 d. šeštadienis Nr. 71 (1409)

Pabradės mieste – priemonės dėl akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos užkardymo stiprinimo

Rugsėjo 16 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, nukreiptą į neteisėtos akcizais apmokestinamų prekių apyvartos užkardymą.

Pabradės mieste pareigūnai patikrino keletą vietų, kuriose galimai buvo vykdoma prekyba kontrabandinėmis cigaretėmis ir namine degtine. Priemonės metu buvo nustatyti 2 teisėtvarkos pažeidimai.

Apie 12.00 val. Pabradėje, Arnionių gatvėje buvo sulaikytas 66 metų vyras, kuris su savimi nešėsi 0,5 litro skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą. V.S. pradėta administracinė teisena pagal LR ATPK 177 str.

Tą pačią dieną apie 16.00 val. policijos pareigūnai aptiko pas pilietį A.A. gyvenančio Pabradėje 11 litrų bespalvio skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. A.A. pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. 3 d. (tas, kas neturėdamas tikslo realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno dešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų arba nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių), padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu).

Skystis paimtas ir saugomas Vilniaus aps. VPK Švenčionių policijos komisariate.

Policijos pareigūnai ir toliau tikisi aktyvios ir geranoriškos visuomenės pagalbos, siekiant išaiškinti neteisėtai laikomą, gabenamą ar gaminamą alkoholį, o taip pat informacijos apie kitas neteisėtas veikas, susijusias su akcizinių prekių apyvarta. Apie pažeidimus galite pranešti Vilniaus aps. VPK pasitikėjimo telefonu Nr. (8 5) 271 6050.

Švenčionių RPK inf.

Pabradėje susimušė vietnamiečiai ir gruzinai

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 2 val. nakties, Užsieniečių registracijos centre Pabradėje kilusio konflikto metu susimušė pusšimtis vietnamiečių ir dešimt gruzinų, vienam iš kurių sužalota ranka.

Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo dėl cigarečių, kai vienas Gruzijos pilietis pradėjo kabinėtis prie vietnamiečių ir reikalauti iš jų cigarečių Neteisėtai į Lietuvą patekusių ir centre apgyvendintų užsieniečių bendrabučio 2 aukšto koridoriuje kilo triukšmas. Į muštynes stojo apie 50 Vietnamo ir apie 10 Gruzijos piliečių. Išskirti užsieniečius ir lokalizuoti incidentą atskubėjo budinčios tarnybos pasieniečių pajėgos, atvyko ir du VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis. Įsiaudrinusius konflikto dalyvius pasieniečiai sutramdė jėga ir ašarinėmis dujomis.

Paaiškėjo, kad per muštynes nukentėjo 26-erių Gruzijos pilietis. Iškviesti greitosios medikai jam suteikė pirmąją pagalbą dėl pjautinės žaizdos rankoje. Į ligoninę gruzino vežti neprireikė.

„Švenčionių krašto“ inf.

 

 
Reklaminis skydelis