Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5001
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15188
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91218
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vidutinės kaimo bendruomenei – penkeri

2014 m. spalio 15 d. trečiadienis Nr. 78 (1416)

Vidutinės kaimo bendruomenė VIKA atšventė savo pirmąjį jubiliejų. Ir tas pirmas jubiliejus – penkeri metai. Penkeri metai... Tai daug ar mažai? Žmogaus gyvenime tai nerūpestinga vaikystė, kai dar nereikia į mokyklą eiti, kai gali nerūpestingai leisti laiką. O kaimo bendruomenės gyvenime – tai jau nemažas laiko tarpsnis, nes labai dažnai bendruomeniniai judėjimai užgęsta nesulaukę pirmojo tegul dar ir neįspūdingo jubiliejaus. O Vidutinės kaimo bendruomenė ne tik sulaukė pirmojo jubiliejaus, bet ir šauniai jį atšventė. Ir svečių į šventę atvažiavo daug. LR Seimo narys, Kultūros ministras Šarūnas Birutis, Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, rajono savivaldybės administracijos direktorė Vida Rastenienė, Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, net penki rajono tarybos nariai: Jolanta Olechnovič, Vytautas Bulka, Vytautas Rastenis, Darius Velička ir pats Vidutinės kaimo bendruomenės pirmininkas Vaclavas Gabrinovičius bei naujoji Strūnaičio seniūnė Rita Jastremskienė šventėje dalyvavo. Nepamiršo Vidutinės kaimo bendruomenės jubiliejaus ir kolegos – kitų bendruomenių nariai.

Kaip ir pridera pirmas apie bendruomenės VIKA nuveiktus darbus, džiaugsmus bei rūpesčius kalbėjo bendruomenės pirmininkas Vaclavas Gabrinovičius. Per tą palyginti neilgą laikotarpį padaryta ne tiek ir mažai. Įgyvendinti keli projektai o svarbiausia, matyt, tai, kad pertvarkius buvusius kultūros namus į daugiafunkcinį centrą čia vietos atsirado ir kaimo bendruomenei. Čia dabar yra galimybė susirinkti ir linksmom, ir liūdnom progom.

Svečiai į šventę, žinoma, atvyko ne tuščiomis. Prie sveikinimo žodžių dar ir dovanėlę įteikdavo. Pirmasis Vidutinės kaimo bendruomenę su jubiliejumi pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis. LR Seimo narys, Kultūros ministras Šarūnas Birutis dar ir padėką įteikė. Rajono tarybos narys Vytautas Bulka nepagailėjo šiltų žodžių buvusiai ūkio vadovei Blaževičiūtei, dėjusiai daug pastangų, kad Vidutinės kaimas gražėtų, o kaip dovaną pažadėjo bendruomenės nariams ekskursiją į Rygą. Sveikino VIKA bendruomenę su jubiliejumi ir rajono tarybos nariai Vytautas Rastenis ir Darius Velička, Strūnaičio seniūnė Rita Jastremskienė, Dvilonių kaimo bendruomenės pirmininkė Aldona Builienė, Trūdų kaimo bendruomenės pirmininkė Aušra Kaukėnienė. Nuoširdžius padėkos žodžius Vaclavui Gabrinovičiui skyrė Vilhelmina Kazimėrėnienė, o tautodailininkė Janina Pauliukevičienė po puikų sodą padovanojo ne tik Vidutinė kaimo bendruomenė pirmininkui Vaclavui Gabrinovičiui, bet ir Kultūros ministrui Šarūnui Biručiui, kuris dėkodamas už dovaną sakė seniai svajojęs turėti tokį sodą. Pasveikino kaimynus su švente ir Strūnos socialinių globos namų direktorius Petras Velička. Visiems sveikinusiems Vidutinės kaimo bendruomenės pirmininkas Vaclavas Gabrinovičius įteikė po skėtį ne tik nuo lietaus, bet ir negandų apsisaugoti, o renginį vedusi Jolanta Olechnovič – po gražią gėlę.

Pasibaigus pirmajai sveikinimų daliai prasidėjo koncertas, kurį pradėjo šeimininkai – Vidutinės kaimo dainininkės ir muzikantai. Pertraukoje tarp atliekamų kūrinių Vidutinės kaimo bendruomenės pirmininkas Vaclavas Gabrinovičius įteikė padėkas aktyviausiems bendruomenės nariams. Pirmosios padėkos buvo įteiktos bendruomenės įkūrimo iniciatoriui Rimui Bureikai ir pirmajai pirmininkei Rimutei Petrovič. Smagu buvo žiūrėti, kai baigusios dainuoti moterys šokiui pakvietė Kultūros ministrą Šarūną Birutį ir rajono tarybos narius Vytautą Bulką ir Darių Veličką. O baigė koncertinę programą kapela „Savas kampas“, vadovaujama Antano Buinausko.

Pasibaigus oficialiai šventės daliai prasidėjo smagi vakaronė. Vaišių tikrai netrūko, netrūko ir linksmumo. Trumpai drūtai tariant, Vidutinės kaimo bendruomenė VIKA smagiai atšventė savo penkerių metų jubiliejui skirtą šventę.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis