Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3202
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19403
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95433
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Šokantys lapai“ Pabradėje

2014 m. spalio 18 d. šeštadienis Nr. 79 (1417)

Nutilus mokytojų dienos šventei, šurmulys Pabradės „Ryto“ gimnazijoje nenurimo. Jį pratęsė Vilniaus krašto ateitininkų kuopų savaitgalis „Šokantys lapai“.

Mūsų kuopai „Rasa“ renginys prasidėjo penktadienio pavakarę, kai į gimnaziją suvažiavo ateitininkų grupių vadovai. Su jais susipažinome, aptarėme numatomą savaitgalio veiklą, turiningai praleidome vakarą prie arbatos puodelio.

Šeštadienio ryte atvyko kuopos iš Vilniaus, Švenčionėlių, Ignalinos ir net iš Kauno. Ateitininkai įsikūrė klasėse, susipažino su vadovais, kitomis kuopomis. Po pusryčių linksmai nusiteikę lankėmės Užsieniečių registracijos centre. Mus pasitiko centro darbuotojos Natalija ir Irena, kurios papasakojo apie centro veiklą, supažindino su čia gyvenančiųjų teisėmis bei pareigomis. Kinologas Dainius papasakojo apie šunis – nepamainomus pagalbininkus sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas. Neretai pasieniečių keturkojų pagalbos prireikia dingus žmonėms ar aiškinantis vagystes. Kinologas papasakojo, kad neseniai vyko pasieniečių tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas ir nugalėtoju tapo vokiečių aviganis Tornadas. Šį šunį, dažniausiai vykdantį apsaugos ir priežiūros funkcijas, kone kasdien mato URC apgyvendinti Lietuvoje prieglobsčio pasiprašę užsieniečiai bei į šalį bandę patekti nelegalūs migrantai. Taip pat VSAT Užsieniečių registracijos centro darbuotojas parodė vaikams, ką Tornadas moka ir kaip klusniai vykdo jo komandas.

Po pietų klausėmės Moksleivių ateitininkų sąjungos atstovės Karolinos paskaitos apie ateitininkų federaciją, kuopų veiklas, apie dabar federacijos vykdomą akciją „Sąžinės frontas“, kuri siūlo plačiau susipažinti su pokariu veikusiuoju nematomu frontu – partizaniniu pasipriešinimu, suprasti, kodėl tai svarbu, ir tuo pačiu apsižvalgyti aplink, pamatyti kaip mes galėtume gerinti ir kurti Lietuvą, kokių problemų matome savo aplinkoje – mokykloje. Kuopos ir jų globėjai pristatė praėjusių metų veiklą, pasidalino savo džiaugsmais bei rūpesčiais, pasipasakojo apie vykdytas akcijas, supažindino su kuopos numatyta veikla šiems metams, dirbo grupelėse, dalijosi patirtimi.

Linksmiausias dienos laikas prabėgo kūrybiškumo dirbtuvėse. Čia turėjome puikias galimybes demonstruoti kūrybiškumą, sumanumą, išradingumą. Vakarą baigėme bendra malda, kalbėdami Rožinį.

Sekmadienio rytą Vilniaus krašto valdybos pirmininkė Inesa Čaikauskienė pradėjo paskaita apie sekmadienio šventimą. Ji paaiškino – sekmadienis yra susimąstymo, ramybės, gerų darbų, lavinimosi ir susikaupimo metas. Tai metas ugdyti vidinį krikščionio gyvenimą, džiaugsminga diena, skirta bendrauti su Dievu ir su žmonėmis – švęsti.

Po paskaitos visi nuskubėjome į Pabradės Šv. Mergelės Marijos Šeimų karalienės bažnyčią, dalyvavome šventose mišiose, kurias aukojo parapijos klebonas Deimantas Braziulis kartu su Vilniaus krašto ateitininkų dvasios tėvu kunigu Nerijumi Grigaliūnu. Mišias vainikavo iš jaunų ateitininkų širdžių nuskambėjęs Ateitininkų himnas.

Po pamaldų grįžome į gimnaziją, nuoširdžiai bendravome, džiaugėmės prasmingu savaitgaliu. Kalbėdama gimnazijos direktorė, ateitininkų sendraugė Laima Markauskienė linkėjo, kad Vilniaus krašto ateitininkų kuopos gausėtų, jų veikla stiprėtų, sudarydama jauniems žmonėms sąlygas augti brandžiomis, įvairiapusiškomis, veikliomis asmenybėmis, aktyviai dalyvaujančiomis visuomeniniame, kultūriniame bei religiniame gyvenime.

Sekmadienio popietę visi buvome turtingi ir laimingi, nes išdalinome save, pasėjome gėrį, kad visa tai daugintųsi.

Olė KAVALIŪNIENĖ

 
Reklaminis skydelis